Nyhet

LG G2 kan komme i «miniversjon»

Litt mindre, men like heftig, ifølge ryktene.

Det er flere Mini-modeller på markedet, men de fleste av dem er kun bleke skygger av toppmodellene de skal likne på. En slik er Samsungs Galaxy S4 Mini.Foto: Samsung
HTC One Mini har litt mer til felles med sitt opphav enn Galaxy S4 Mini, men også her er det gjort kompromisser.Foto: HTC

Etter hvert som skjermstørrelsene øker, blir behovet større for mindre versjoner av de viktigste modellene. Det ser det ut som om LG tar konsekvensene av, og ryktene vil ha det til at de jobber med en miniutgave av dagens toppmodell, G2.

Utgaven skal ha en skjerm på 4,7 tommer. Dermed får telefonen like stor skjerm som HTCs vanlige toppmodell, One. Hvis LGs miniversjon kommer med tilsvarende smale rammer rundt skjermen som G2 har, er det likevel sannsynlig at en G2 Mini vil bli noe mindre enn One.

Like heftig som dagens

Det er usikkert hva slags oppløsning skjermen vil få – det kan dreie seg om 720p-oppløsning, eller 1080p, slik dagens G2 har. Ellers skal G2 Mini ha de samme spesifikasjonene som dagens G2-modell.

I dag er det mange mini-telefoner på markedet, men det er slett ikke alle som gjør seg fortjent til navnet. De fleste av dem har veldig lite til felles med toppmodellene de skal likne på. Når det er sagt, har vi vanskelig for å se for oss at en telefon med 4,7 tommer stor skjerm kan bli så veldig liten.

Også Sony har en Mini-variant

Sonys Xperia Z1S er en mer kompakt utgave av dagens Xperia Z1, og akkurat som LGs ryktede modell, deler den innmat med toppmodellen. Xperia Z1S er imidlertid på vei til operatøren NTT DoCoMo i Japan.

Foreløpig er det uvisst om denne varianten kommer til Europa. Den kan i tilfelle bli en sterk konkurrent til en minivariant av LG G2.

Blir den kompakt nok?

Selv om spesifikasjonene er heftige, lurer vi altså litt på om den kan bli kompakt nok til å rivalisere alternativene fra HTC og Samsung – eller Sony, hvis Xperia Z1S tar turen vestover.

Ryktene vil ha det til at telefonen introduseres under den store CES-messen i Las Vegas om noen uker. Amobil er selvsagt til stede for å bringe deg de siste mobilnyhetene fra årets første lanseringsfest.

(Kilde: phonearena.com)

Les også
Se hvilke mobiler som blir lansert fra i morgen
Les også
Årets første teknomesse snart igang
Les også
Samsung Galaxy S4 Mini: Dette er ikke en Galaxy S4
Les også
LG G2: Endelig en vaskeekte toppmodell fra LG
Les også
HTC One Mini: En liten storsjarmør
annonse