Til hovedinnhold

Nå «vet»vi alt om Nokias Android-mobil

Angivelig pressebilde bekrefter navnet, og telefonen er sendt til de første utviklerne.

@evleaks

Det har lenge gått rykter om at Nokia skal lansere en rimelig Android-mobil som skal ta over for dagens Asha-serie.

Dette skal ifølge Twitter-brukeren @evleaks være et offisielt bilde fra Nokia, som bekrefter navnet Nokia X.Foto: @evleaks

Telefonen har gått under kodenavnet «Normandy», men nå ser det ut til at det endelige navnet Nokia X er mer eller mindre bekreftet. Twitter-brukeren @evleaks har nemlig publisert det som skal være et offisielt pressebilde av Nokia X – med navnet på telefonen. Det skriver GSM Arena.

@evleaks pleier å være en etterrettelig kilde, og tidligere lekkasjer fra Twitter-brukeren har stort sett vist seg å være korrekte – riktignok ikke helt uten unntak.

I begynnelsen av februar skrev avisen Wall Street Journal at Nokia vil lansere sin første mobiltelefon med Android på Mobile World Congress-messen i Barcelona neste uke.

Ifølge rykter og lekkasjer skal telefonen ha en 4-tommers skjerm med oppløsning på 480 x 800 punkter, en 1 GHz Snapdragon 200 tokjerneprosessor, 512 MB RAM, et 5 megapiksel kamera, støtte for to SIM-kort, samt et 1500 mAh batter.

Nokia X («Normandy»).Foto: @evleaks

Sendt til utviklere

De første Nokia X-enhetene skal ifølge BGR India nå ha blitt sendt ut til enkelte utviklere i India. Ifølge nettstedet har Microsoft fortalt utviklerne at de vil starte markedsføring av telefonen tidlig april.

Hvis ryktene stemmer vil telefonen være basert på Android, men den vil ikke ha noen av Googles tjenester bygget inn. Det vil altså ikke være noen Google Play-butikk, og det ventes at Nokia vil lage sin egen app-butikk, kalt Asha on Linux (AoL). Kilder har fortalt BGR at Nokia har klart å få mange av topp 100-appene på Apple App Store og Google Play Store over på AoL. Det skal ikke være nødvendig å gjøre mange endringer i Google Play-apper for å få dem til å virke på AoL, det er stort sett bare å sørge for at appene ikke kaller opp noen av Google-tjenestene – siden disse som nevnt ikke vil finnes på Nokia X-telefonene.

Googles karttjenester ventes også å bli erstattet med Nokias egen Here-karttjeneste, og i tillegg vil antagelig Bing bli brukt som søkemotor og Outlook og Skype som e-post- og kommunikasjonstjenester.

Nokia har en pressekonferanse mandag 24. februar klokken 08:30, hvor Amobil.no er tilstede. Vi vil selvfølgelig holde deg oppdatert.

Nokia X er ikke den eneste telefonen som kommer på Mobile World Congress:
Se hvilke mobiler som blir lansert neste uke »

(Kilde: GSM Arena, @evleaks, BGR India)

annonse