Nyhet

Nye rykter om Nokias Android-telefon

Kan få navnet Nokia X.

Etter at Nokia begynte sitt samarbeid med Microsoft, og satte i gang produksjon av Windows Phone-telefoner, har det jevnlig gått rykter om at finnene også jobbet med en Android-enhet. Flere bilder har dukket opp underveis, men mange rykter har omtalt prosjektet som skrinlagt, på grunn av Microsofts oppkjøp av Nokias mobildivisjon. Nå kan det likevel hende at telefonen dukker opp.

Les også: Nokia snart klar med Android-mobil

Prosjektet har vært kjent under kodenavnet "Normandy", og den kjente ryktemakeren Evan Blass har nå twitret en svært kortfattet status som har fått ryktene til å blusse opp igjen.

sitat"Project Normandy = Nokia X— @evleaks (@evleaks) 23. januar 2014"

Twitterbrukeren @evleaks var i begynnelsen anonym, men etter å ha holdt på en stund gikk han ut med eget navn. Blass er kjent fra flere av verdens største IT-publikasjoner, deriblant The Verge, og Engadget. Siden han begynte å lekke mobilnyheter på Twitter, har han vært forbausende presis, til tross for en og annen skivebom innimellom.

De seneste ryktene går ut på at telefonen kan bli lansert i forbindelse med Mobile World Congress – verdens største mobilmesse, som går av stabelen om en måneds tid i Barcelona.

Foreløpig virker det altså svært usikkert om Microsoft vil stikke kjepper i hjulene for Nokias antatte Android-eksperiment.

Nokia annonserte for kort tid siden sin pressekonferanse i Barcelona. På morgenkvisten den 24. februar vil det bli klart om det er hold i ryktene om en MWC-lansering av Nokia X. Vi er til stede på lanseringen, og bringer deg de siste nyhetene fra Barcelona hele uken.

Gjensyn med røde tall

I disse dager offentliggjør også flere selskaper kvartalstallene for fjorårets siste tre måneder. For Nokia innebar denne perioden en relativt kraftig inntektsnedgang, og et gjensyn med røde tall.

Inntektene gikk ned med 21 prosent fra samme kvartal i 2012. For selskapet som omsider begynte å få suksess med Lumia-serien i fjor betød det et nettotap på 25 millioner euro. I siste kvartal av 2012 tjente de 193 millioner euro.

Tallene skal hovedsaklig skyldes en nedgang i inntjeningen fra telefonsalget, det til tross for at det ikke skal handle om en reell salgssvikt. En del av tapet skal også skyldes forretningsmessige endringer innad i selskapet.

Les også: Tidligere Nokia-ansatte lanserte mobil med nyskapende operativsystem

(Kilder: @evleaks/Twitter via phonearena.com, cellular-news.com, pocketnow.com)

Les også
Lumia-modell med Android skal være på vei
Les også
Se hvilke mobiler som blir lansert fra i morgen
Les også
Nå «vet»vi alt om Nokias Android-mobil
Les også
Betyr dette at Galaxy S5 kan lese fingeravtrykk?
Les også
Ny mini-modell på vei fra Nokia?
Les også
Dette er Pro-utgavene av Galaxy Note og Tab
Les også
Nokia snart klar med Android-mobil?
Les også
Nytt Nexus-nettbrett på vei
annonse