Til hovedinnhold

Her er julimobilene

På jakt etter mobil i sommer? Da har du mye nytt å velge blant.

Shutterstock/Pakhnyushcha [produktbildene fra respektive produsenter]

Sommeren er over oss, og fellesferien setter seg til rette i de mange kontorlandskap. Likevel skal butikkhyllene fylles, og i juli kommer det flere nyheter fra mobilprodusentene.

Det er kanskje spesielt nyheten fra Microsoft, Nokia Lumia 930, mange venter på denne gangen, men vi tar også med et nettbrett for anledningen. Samsungs Galaxy Tab S-modeller er på full fart inn i butikkene.

Foto: Microsoft

Nokia Lumia 930

Lumia 930 er en svært godt spesifisert Windows Phone-mobil, med en størrelse som er litt mindre avskrekkende enn dagens heftigste variant, brettmobilen Lumia 1520.

Her får du en fem tommer stor full-HD-skjerm, kraftig firekjernet systembrikke, og Microsofts PureView-teknologi i kameradelen, som gir en hel rekke fordeler. Blant annet kan PureView-mobilene gi svært god digital zoom, og du kan også hente ut rådataene fra kamerabrikken, noe som tillater mer avansert etterbehandling enn vanlige komprimerte bildefiler.

Prismessig legger Nokia Lumia 930 seg på rundt 4500 kroner innledningsvis, og den ser ut til å komme på lager om rundt ti dager.

Les mer om Nokia Lumia 930

Her kan du bestille prisvarsel for Nokia Lumia 930

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S3 Neo

Samsung har for vane å ta vare på gamle toppmodeller lenge etter at de var aktuelle. Det gjør de ved å slippe oppdaterte modeller, slik som denne. Galaxy S3 Neo ser ut slik originale Galaxy S3 gjorde, men har fått noen små oppdateringer.

Telefonen leveres originalt med Android 4.4.2 KitKat, og med en halv gigabyte mer arbeidsminne enn Galaxy S3 hadde, altså 1,5 gigabyte totalt.

Ellers kommer Galaxy S3 Neo med den samme store AMOLED-skjermen på 4,8 tommer, minnekortplass og støtte for mange av de viktigste teknologiene. Merk at telefonen ikke støtter 4G. Foreløpig ser det ut til at den vil legge seg på rundt 2600 i nettbutikkene.

Les testen av originale Samsung Galaxy S3

Her kan du bestille prisvarsel for Samsung Galaxy S3 Neo

Foto: Samsung

Samsung Galaxy K Zoom

Denne måneden slipper Samsung så langt siste generasjon av sine litt spesielle kameramobiler. I motsetning til forrige gang er ikke Galaxy K Zoom oppkalt etter toppmodellen denne gangen. Det er likevel en ganske godt spesifisert telefon, med en stor linse på ryggen.

Her får du en HD-skjerm på 4,8 tommer, kraftig firekjernet systembrikke, og Android 4.4.2. Kameraet knipser bilder i 20,7 megapikslers oppløsning, og har et zoom-objektiv som gir ti ganger forstørrelse. I tillegg er telefonen utstyrt med Xenon-blits såvel som vanlig LED-lys, og blir det likevel for mørkt har den optisk stabilisering også.

Til rett over 4000 kroner legger Galaxy K Zoom seg noe under de etablerte toppmodellene. Men, skal du ha en av mobiltelefonene som er nærmest å gå kompakte super-zoom-kamera i næringen, må du altså velge bort den aller råeste maskinvaren.

Les mer om Samsung Galaxy K Zoom

Her kan du bestille prisvarsel for Galaxy K Zoom

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Samsung Galaxy Tab S

Denne måneden er det muligens ikke en telefon som er den viktigste nyheten fra Samsung. I juli slippes nemlig Galaxy Tab S løs på markedet.

For et par år siden fikk vi inn Galaxy Tab 7.7 til test, den gang det første nettbrettet med AMOLED-skjerm. Etter å ha havnet i klammeri med Apple ble brettet kjapt trukket fra markedet, og siden har vi ikke sett denne typen skjermer i nettbrett. Før nå. Galaxy Tab S kommer med skjermer på 8,4 og 10,5 tommer.

Begge variantene er utstyrt med noe av den heftigste maskinvaren på markedet, i tillegg til svært høyoppløste AMOLED-skjermer, som skal gi både bedre svartnivå og kontrast enn tilsvarende LCD-skjermer.

Les sniktitten på Samsung Galaxy Tab S

Her kan du bestille prisvarsel for Galaxy Tab S 10,5 med Wi-Fi

Her kan du bestille prisvarsel for Galaxy Tab S 10,5 med 4G

Her kan du bestille prisvarsel forGalaxy Tab S 8,4 med Wi-Fi

Foto: ZTE

ZTE Kis 3

Er du ikke på jakt etter en kvass toppmodell, kan det hende ZTE har gode alternativer til deg denne måneden. Først ut er Kis 3, en enkel og rimelig Android-mobil.

For rundt tusenlappen får du en fire tommer stor skjerm, med en tokjernet systembrikke fra Qualcomm. Dette er en forholdsvis enkel smartmobil, som ikke kommer med haugevis av funksjoner, eller forkortelser, du ikke bruker. Men, du må også klare deg uten 4G, og med et batteri som kan bli litt lite med sine 1400 mAh.

ZTE har tidligere vist seg å være svært gode på å få mye ut av enkel maskinvare, dermed kan ZTE Kis 3 bli en hard nøtt for konkurrenter som skal bryne seg i samme prisklasse.

Her kan du bestille prisvarsel for ZTE Kis 3

Foto: ZTE

ZTE Blade Apex 2

Hvis du synes Kis 3 blir litt i enkleste laget har ZTE et alternativ til deg også. Blade Apex 2 er heftigere spesifisert enn inngangsmodellen på de fleste vis, og har også en viktig egenskap Kis 3 mangler.

Her får du nemlig en 4G-telefon for rundt 1400 kroner. Skjermstørrelsen er på 4,5 tommer, men med 854 x 480 piksler er den ikke høyoppløst. Den er imidlertid basert på IPS-teknologi, noe som skulle gi god fargegjengivelse og bra innsynsvinkel.

Her får du også med en firekjernet systembrikke fra Qualcomm, mer arbeidsminne og betydelig større batteri enn i Kis 3.

Her kan du bestille prisvarsel for ZTE Blade Apex 2

Foto: ZTE

ZTE Blade Vec 4G

Vi fikk først beskjed om at ZTE Blade Vec 4G ville dukke opp i juni, men modellen ser ut til å ha blitt noe forsinket. Dette blir en av de rimeligste 4G-mobilene du kan få kjøpt, med en prislapp på rundt 2000 kroner uten binding eller subsidier. Telefonen kan ikke skilte med spesifikasjoner helt i toppsjiktet, men den er likevel velutstyrt nok til at den nok vil tilfredsstille de fleste av dine forventninger til en moderne smartmobil.

Skjermen på ZTE Blade Vec 4G måler 5 tommer diagonalt, og om du synes ZTEs Nubia-menyer kan være litt uvante, har Blade Vec 4G et nesten helt rent Android-grensesnitt.

Les mer om ZTE Blade Vec 4G

Her kan du bestille prisvarsel på Blade Vec 4G

Foto: LG

LG G3 med lasermåler

LG G3 var med også på forrige oppsummering, men siden den ser ut til å ha landet midt oppi månedsskiftet tar vi den med også denne gang. Dette er en mobiltelfon med samme brikkesett som Sony Xperia Z2, HTC One M8 og Samsung Galaxy S5. Skjermen er på 5,5 tommer, og dermed er den større enn på konkurrentenes modeller. Men så er også LG mestere i å bygge kompakt, og det gjør at LG G3 ikke er særlig mye større enn skjermen.

Skjermoppløsningen er på hele 1440x2560 punkter. Klarer du å se de enkelte bildepunktene med det blotte øyet, er du kvalifisert for jobb som menneskelig mikroskop ved et hvilket som helst forskningsinstitutt.

LG G3 er for øvrig utrustet med en lasermåler. Denne er ikke til for å sjekke om naboen bryter fartsgrensen, men for å sette fokus riktig når du tar bilder.

Les hvorfor LG G3 er en av årets beste mobiltelefoner i testen

Her kan du bestille prisvarsel for LG G3

annonse