Til hovedinnhold

Eksplosiv vekst for mobilt bredbånd

Ifølge Post- og teletilsynet (PT) er interessen for mobilt bredbånd fortsatt voksende. Basert på tall fra første halvår i år, nærmer det totale antallet norske brukere seg 500 000. Det betyr at mobilt bredbånd i Norge har fått en betydelig suksess på relativt kort tid, kanskje spesielt på privatmarkedet.

PT gir også honnør til mobilt bredbåndstilbyderne som tilsynelatende har levert et godt produkt ut til kundene.

Tre store aktører
Helt siden mobilt bredbånd først ble lansert i 2006, har Telenor, NetCom og Ice.net vært de tre største aktørene – og det er de fortsatt, med god margin. Telenor er klart størst når det gjelder antall abonnenter (61 prosent), NetCom nest størst med 27 prosent, og Ice.net har 8 prosent. Øvrige aktører har til sammen bare fire prosents markedsandel på mobilt bredbånd.

Når det gjelder datamengde, står imidlertid NetCom-kundene for 36 prosent, Ice.net for 13 prosent, mens Telenor ”kun” står for 49 prosent. Tallene ekskluderer surfing på internett via mobilen. Den gjennomsnittlige datamengden en privatkunde bruker er dessuten på 1,9 GB per måned, mens bedriftskunder bruker i gjennomsnitt bare 600 MB i måneden.

Omfavnes av kundene
Informasjonsdirektør Elisabeth Aarsæther i Post- og teletilsynet er ikke i tvil om at mobilt bredbånd stadig er populært i Norge.

- Privatkunder omfavner dette. Brukerne av mobilt bredbånd er ivrige, og det fremstår som en tjeneste som er grei å bruke, sier hun til Mobilen.no.

Privatkunder bruker i gjennomsnitt 1,9 GB per måned – syne s du det virker høyt?

- Mange av abonnementene har omtrent ”fri bruk”, eller bruk i et visst tidsrom, og det er mange som har brukt den muligheten flittig, svarer hun.

(Artikkelen fortsettes.)

Skryt til mobilt bredbåndsaktørene
Vi på Mobilen.no har lagt merke til betydelige forbedringer når det gjelder prisplaner og abonnementskonsepter for mobilt bredbånd det siste året – hos alle tilbyderne på privatmarkedet. Du vil i aller høyeste grad ha mulighet til å finne et gunstig abonnement som vil passe ditt forbruk. Det eneste negative er at det har blitt større bruksbegrensninger (hastigheten reduseres når du når en viss datamengde hver måned, for eksempel), og det er ikke mulig å surfe så mye du måtte orke til en fast månedspris hos noen leverandører. Aarsæther er litt reservert når det gjelder å skryte av individuelle aktører, men medgir følgende:

- På privatmarkedet er det tydelig at kundene oppfatter abonnementene som gode.

Hun sier videre at mobilt bredbånd er et moderne tilbud som fremmer kommunikasjon og gjør internett enda mer tilgjengelig. Det er selvsagt positivt.

Mer om
annonse