Til hovedinnhold

Ypper til kamp mot Telenor og NetCom

Telenor og NetCom har utvilsomt flest mobilt bredbåndskunder på privatmarkedet av 3G-aktørene. I tillegg er Ice.net sterkt representert via CDMA-teknologi i det samme markedet. Blant de øvrige aktørene på mobilt bredbånd, er Tele2 blant de som tilsynelatende er i best posisjon til å utfordre de nevnte tre tilbyderne. Problemet har bare vært at Tele2 ikke har hatt gode nok priser på datatrafikk generelt til å kunne kalle seg en utfordrer. Dette er nå i ferd med å endre seg.

I slutten av forrige måned kom Tele2 med svært gunstige datapakker for mobilsurfing, og nå følger de opp med konkurransedyktige priser på mobilt bredbånd.

Den siste brikken
Tele2, som ble kåret til Årets operatør på Gulltasten i fjor, har gjort veldig mye riktig på abonnementssiden også i år, men dataprisen – både når det gjelder mobilsurfing og mobilt bredbånd – har ikke vært noe å skryte av.  Når datapakkene til Tele2 ble lansert 22.oktober i år, var det et svært etterlengtet tilbud for de av kundene som bruker internett på mobilen. Vi tolket dette som at Tele2 var i ferd med å prioritere datapriser på lik linje med ringepriser, og når de nå reduserer prisen på alle sine mobilt bredbåndsabonnementer, kan vi slå fast at Tele2 ønsker å kvitte seg med det stempelet at de er dyre på datatrafikken.

- Det har vært vanskelig å få til gode produkter på mobilt bredbånd, men vi ser at markedet går bra nå. Vi ser den kraftige veksten Telenor og NetCom har fått, og det vil vi selvsagt være med på. Nå har vi konkurransedyktige priser, sier administrerende direktør Haakon Dyrnes i Tele2 til Mobilen.no.

(Artikkelen fortsettes.)

Konkurransedyktig
Og Dyrnes har helt rett – Tele2 har nå konkurransedyktige priser på mobilt bredbånd. Faktisk er de litt billigere enn både Telenor og NetCom. Det er ganske lett å sammenligne priser her også, ettersom Tele2 Small gir deg 500 MB, det samme som Telenor Av&Til, til 89- i stedet for 99 kroner per måned. Videre er Tele2 Fritid er så vidt vi kan se identisk med NetCom Fritid; prisen er 129 kroner per måned for surfing mellom kl. 17-08, samt i helger (5 kr./MB utenfor tidsrommet) med en bruksbegrensning på 2 GB per måned. Den eneste forskjellen er at NetCom har en makspris på 50 kroner per dag, mens Tele2s makspris er på 599 kroner per måned. Tele2 Large er også i aller høyeste grad sammenlignbart med NetCom Hele Tiden, bare med en pris per måned på 239- i stedet for 249 kroner, for fri surfing inntil 4GB i måneden.

Hvorfor velger Tele2 helt like abonnementsløsninger som Telenor og NetCom i stedet for å komme opp med egne, nye konsepter?

- Vi har vurdert ulike løsninger. Hva er behovet? En del vil bruke det i helger og på fritiden – Fritid –, en del vil bruke det uten å tenke på klokken – Large –, og Small er for de som er usikre; ”hva er mobilt bredbånd?”. Det er en lav inngangsbarriere med 89 kroner per måned og 99 øre per megabyte etter det som er inkludert – dette gjør terskelen lavere, svarer Dyrnes, og sier samtidig at det var viktig å ha et godt tilbud på mobilt bredbånd til sine eksisterende kunder.

Eget nett
Tele2 og Network Norway samarbeider under navnet Mobile Norway om å bygge et tredje fullverdig mobilnett i Norge. Disse planene ble lagt litt på is, men nå kan Haakon Dyrnes bekrefte at de er i gang igjen for fullt med planleggingen. Telenor og NetCom har veldig gode forutsetninger for å tilby mobilt bredbånd fordi de har egne mobilnett.

- Derfor er det så viktig å bygge eget nett. Vi har full fokus på dette, og har en god dialog med myndighetene, sier Dyrnes.

- Det er hyggelig for Tele2 Norge å kunne tilby konkurransedyktige priser også på mobilt bredbånd, avslutter han.

Mer om
annonse