Googles nye meldingsapp gir deg automatiske forslag til hva du kan si

«Næmmen så søt unge!»

Etter å allerede ha lansert flere nye mobilapper den siste tiden, benyttet Google anledningen til å dra sløret av ytterligere et par apper på den pågående I/O-konferansen. «Duo» og «Allo» er søkegigantens nye bidrag til kommunikasjonsapp-markedet.

Allo beskrives av Google som en «smart» meldingsapplikasjon som tar sikte på å gjøre samtalene både enklere og mer levende, men Duo rett og slett er en app for videosamtaler.

Svar uten å skrive

Når kompisen din sender et søtt bilde av barnet sitt, kommer det opp forslag til hva du kan svare.

Det som gjør Allo smart er at den blant annet skilter med såkalt «Smart Reply»-teknologi. Dette innebærer at appen bruker avansert maskinlæring til å «lære» seg svar på meldinger selv, basert på hvordan du vanligvis svarer, slik at du etter hvert kan svare uten å skrive så mye som et ord.

Teknologien ligner altså på Smart Reply-løsningen som Google slapp til sin Gmail-tjeneste i fjor. Det hele fungerer også med bilder, slik at appen for eksempel kan foreslå passende svar til bilder som andre sender deg.

Allo har også andre Google-tjenester som søk, Maps og YouTube integrert i selve appen, slik at du kjapt og enkelt kan lete frem all mulig informasjon fra selve samtalevinduet, uten å veksle mellom apper. Den forstår også naturlig språk, slik at du kan ikke trenger å bruke bestemte søkefraser.

Enkel videoapp

Den nye videoappen Duo.

Duo er altså en videoapp som Google beskriver som ganske enkel og uten altfor mye finesser. Den har imidlertid en litt snedig funksjon kalt «Knock Knock», som fungerer ved å gi deg en video-forhåndsvisning i sanntid av den som ringer før du besvarer oppringningen.

Duo-appen er også optimalisert til å fungere på ustabile nettlinjer, ved at den automatisk endrer kvaliteten basert på tilgjengelig båndbredde. Både Allo og Duo er basert på telefonnumre, slik at de fungerer helt fint på kryss og tvers av iOS- og Android. Begge skal lanseres til sommeren.

Mer informasjon kan du finne på Google-bloggen.

Google har også lansert smarthøyttaler: Den skal hjelpe deg med «alt» i hjemmet »

Les også
Googles FaceTime-konkurrent har blitt en knallsuksess
Les også
Snowden: Ikke bruk Google Allo
Les også
Google vil hjelpe deg å planlegge din neste ferietur
Les også
Har du prøvd Googles nye meldingsapp?
Les også
Dette er Googles nye videoapp til mobilen
Les også
Denne Google Maps-funksjonen er nyttig for alle som drar på langtur
Les også
Nå skal Google la deg dele appene med andre i familien
Les også
Nå kan du se resultatet av Googles enorme kart-oppdatering
Les også
Google har gjort det lettere å finne ut av sykdomssymptomene dine
Les også
Her styrer han smartklokken med fingerbevegelser i løse luften
Les også
Slik funker «Spaces» - Googles helt nye delingstjeneste
annonse