Til hovedinnhold

Med denne skal Google innta hjemmet i fysisk form

«Google Home» er en smart assistent som skal ta seg av «alt» i hjemmet.

Skjermdump/YouTube

Google I/O-konferanse i er i gang, og søkegiganten har allerede dratt sløret av et knippe interessante nyheter. Én av dem er et nytt fysisk produkt som blir Googles nye bidrag til det smarte hjemmet, nemlig «Google Home».

Google Home er i korte trekk en ny smart-høyttaler som blir en konkurrent til blant andre Amazon Echo. Vi meldte i slutten av mars at Google jobbet med et slikt produkt, og nå er det altså offisielt.

Får mange bruksområder

Søkegigantens nye smarthjem-produkt skal altså i likhet med konkurrerende produkter kunne brukes til å kontrollere ulike smartenheter med stemmen, som for eksempel lys, termostater, musikk og andre ting.

Basen er avtagbar og kan byttes ut med baser i andre farger.
Skjermdump/YouTube

Ikke minst vil Google Home integrere selskapets søketeknologi, som betyr at produktet blir en slags fysisk, personlig «hjelper» som kan gi deg svar på alle mulige spørsmål, i tillegg til å planlegge dagen din og andre oppgaver.

Google nevnte under presentasjonen at de også jobber aktivt opp mot ulike tredjeparter for å integrere støtte for en lang rekke tjenester i Google Home, som for eksempel mulighet til å bestille kinobilletter, taxi, reiser, som du kan benytte ved å ytre enkle, kjappe setninger med stemmen.

Chromecast-støtte

Ellers vil smarthøyttaleren fungere sammen med selskapets populære strømmepinne Chromecast, slik at du kan be høyttaleren om å vise bilder eller video på TV-en med stemmen, for eksempel i forbindelse med søk som du har gjort.

Rent fysisk har selve høyttaleren et kompakt og rundt design, ingen synlige knapper og den har også en base som kan byttes ut i andre utgaver slik at du kan tilpasse den til interiøret i hjemmet. Utover dette er de tekniske detaljene ennå mangefulle.

Google Home skal lanseres senere i år, uten at et spesifikt tidspunkt foreligger. For å holde deg oppdatert kan du legge igjen e-postadressen din på Google Home-hjemmesiden, hvor det kanskje også dukker opp mer informasjon etter hvert.

Google har også nylig lansert en ny delingsapplikasjon: Slik fungerer Spaces »

annonse