Til hovedinnhold

Googles FaceTime-konkurrent har blitt en knallsuksess

Videosamtale-appen Duo har nådd gigantisk milepæl på kort tid.

COLOURBOX7512561, Google

På sin I/O-konferanse i fjor dro Google sløret av en ny app ved navn Duo, en enkel videosamtale-app litt i samme gate som Apples FaceTime. Appen ble lansert i august i fjor, og nå, cirka ett år senere, kan Google melde at den har blitt skikkelig populær.

Produktsjefen for Duo-appen hos Google, Amit Fulay, kunngjorde nemlig på Twitter nylig at Duo nå er blitt lastet ned hele 100 millioner ganger siden lanseringen.

Det foreligger riktignok ingen informasjon om hvor mange som faktisk bruker applikasjonen regelmessig, men tallet er uansett en god indikasjon på at brukere har satt pris på Google fremstøt.

Appen gir deg mulighet til å se hva samtalen handler om før du svarer.
Google

Fjerner det overflødige

Duo er laget spesifikt for å gjøre videosamtaler enklest mulig, som innebærer at Google har rensket bort alt «unødvendig» fiksfakseri og gjort grensesnittet så minimalistisk som mulig.

Appen krever ingen egen konto, og lar deg starte videosamtaler med andre i kontaktlisten din kun ved hjelp av telefonnummeret og et enkelt trykk.

Appen kommer med en funksjon som lar deg se en forhåndsvisning av den som ringer før man besvarer anropet, som skal gi en indikasjon på hva oppringningen handler om. Ifølge Google er appen videre optimalisert på en slik måte at den skal kjøre uten hakking og avbrudd på selv svake linjer.

Duo er altså primært en videoapplikasjon, men etter hvert fikk appen også støtte for rene lydsamtaler, en funksjon som ble rullet ut globalt i april i år.

Google har også en Netflix-konkurrent: Google Play Film har nå fått støtte for HDR-standarden »

annonse