Til hovedinnhold

Nå skal Google la deg dele appene med andre i familien

Har lansert familiebibliotek-funksjon til Google Play.

COLOURBOX7512555, Google

Å dele apper med andre betyr vanligvis at andre må få tilgang til enheten din, men nå har Google lansert en ny funksjon som gjør dette unødvendig. Den nye funksjonen heter Family Library, eller familiebibliotek på norsk, og ble nylig kunngjort på Google-bloggen.

Funksjonen innebærer at man kan dele alle kjøpene man gjør hos Google Play med opptil fem andre familiemedlemmer, uten noen ekstra kostnader og på kryss og tvers av enhetene.

Del apper med en knapp

For å benytte funksjonen må man først registrere en «sjef» for familien som holder styr på betalingsinformasjonen, som deretter kan invitere fem andre medlemmer. Disse må være over 13 år og befinne seg i samme land, samt ha en Google-konto.

Google

Når man så utfører kjøp kan man velge å legge disse i familiebiblioteket via en egen knapp i Google Play, som da gjør innholdet tilgjengelig for dem man har invitert. Innholdet kan enkelt gjøres utilgjengelig igjen ved å skru av knappen.

I første omgang lanseres familiebiblioteket kun i et utvalg land, og Norge er ikke blant disse. Det er uvisst når funksjonen skal lanseres i resten av markedene. Mer informasjon kan du finne på Google-bloggen, og se også videoen under for en kjapp introduksjon.

Google lanserte nylig en annen nyhet: Snart skal du advares mot telefonsamtaler du trolig ikke vil ta »

(Via TechCrunch)

annonse