Til hovedinnhold

Nå kan du se resultatet av Googles enorme kart-oppdatering

Mer naturtro og langt skarpere bilder.

Google

Google karttjeneste, som inneholder satellittbilder av hele Jorden, kan fort bli et stort tidssluk for de som er interessert i geografi. Nå melder Google på bloggen sin at de har foretatt en stor oppgradering av den populære tjenesten.

Selskapet har nemlig tilført Google Maps friske, nye bilder som byr på langt høyere kvalitet enn tidligere. De nye bildene er tatt med NASAs Landsat 8-satellitt, som ble skutt opp i 2013.

Bedre satellitt

Fordelen med Landsat 8 er at den tar bilder med både mer autentiske farger, mye høyere detaljrikdom og med langt høyere frekvens enn forgjengeren Landsat 7, som er blitt brukt hittil. Dermed vil det også bli produsert mye mer bildedata fremover.

Ifølge Google skal det i tillegg ha blitt benyttet nye «prosesseringsteknikker» for bildene, uten at det er helt klart hva dette innebærer i praksis.

Bildet viser New York City før og etter oppdateringen av Google Maps.
Google

Én petabyte med data

I den siste oppdateringen av Google Maps har selskapet valgt ut bilder fra nesten én petabyte med data, altså 1000 terabyte, til tjenesten. Dataene er hentet fra Googles enorme Earth Engine-arkiv, som også brukes av blant annet forskere.

I blogginnlegget sitt har Google lagt ved noen før-og-etter-bilder som viser en ganske klar forbedring i bildekvalitet. De nye bildene skal ifølge Google være tilgjengelig nå, så for å sjekke dem ut er det bare å åpne Google Maps eller Google Earth og sørge for at satellittlaget er aktivert.

Google skal visstnok nå lage sin egen telefon: Og det blir ikke en Nexus-modell »

annonse