Til hovedinnhold

Har du prøvd Googles nye meldingsapp?

«Allo» lar deg svare på meldinger med ett trykk og bygger inn Googles søkefunksjon.

Google

På Googles I/O-konferanse i mai kunngjorde selskapet en ny, «intelligent» meldingsapp til mobil med et knippe interessante egenskaper. Nå melder Google at «Allo», som appen heter, er på vei ut til brukere.

Allo tar sikte på å gjøre kommunikasjon enklere og mer effektiv. Dette gjør appen blant annet ved å benytte noe som heter «Smart Reply», som innebærer at appen bruker avansert maskinlæring til å «lære» seg svar på meldinger selv, basert på hvordan du vanligvis svarer.

Svar med ett trykk

Dermed kan du etter hvert svare kun ved å trykke på ord som dukker opp, og appen kan også foreslå passende svar til bilder som andre sender deg. Forslagene kan enten komme i form av ord eller emojier, avhengig av hva du vanligvis benytter.

Ved hjelp av Google Assistant kan du bruke Allo til å søke etter masse rart inni selve meldingsvinduet.
Google

Det som virkelig gjør appen smart er imidlertid at den inkorporerer den såkalte «Assistant»-løsningen som Google viste frem tidligere i år. Denne bruker Googles søketeknologi til å gi kjapp tilgang til en rekke tjenester ved å «snakke» med assistenten.

Søk i meldingsvinduet

I den nye Allo-appen fungerer dette ved at man kan stille spørsmål til Google ved å benytte skrive @google før søkefrasen i meldingsvinduet mens man er i en samtale. Dermed kan man få opp informasjon som er relevant til samtalen, for eksempel aktuelle restauranter eller videoer. Du kan også snakke med Google Assistant på tomannshånd om du ønsker det.

Av andre funksjoner lar Allo deg enkelt endre størrelse på emojier og tekst ved å dra «send»-knappen opp eller ned. Appen finnes både til Android og iOS, og skal ifølge Google være globalt tilgjengelig i løpet av de neste dagene. Les mer på Google-bloggen, og se også video under.

Google slapp også en ny videoapp nylig: «Duo» dropper unødige funksjoner og gjør videosamtaler enkelt »

annonse