Til hovedinnhold

Snowden: Ikke bruk Google Allo

Mener selskapets nye tjeneste overvåker deg.

Google / Twitter

Edward Snowden går nå ut via sin Twitter-konto og advarer mot Googles nye meldingstjenste Allo. Han mener den kan fungere som en ren overvåkningsplattform, spesielt siden selskapet ikke har lagt like mye fokus på sikkerheten som først antatt.

Den nye tjenesten er tilgjengelig nå, og er en ny meldingsfunksjon for mobiltelefoner hvor blant annet Google Assistent er innebygget. Appen fungerer kun på mobiler, fordi den registres mot mobilnummeret ditt.

Må slette meldingene dine selv

Også den amerikanske nettsiden The Verge påpeker at Google har løsnet på hvor private meldingene som sendes via appen blir. I utgangspunktet skulle alle samtaler være forbigående, men i den lanserte utgaven så lagres disse permanent – inntil du selv velger å slette dem.

Likevel så har du fulle muligheter til å ta i bruk en funksjon (Incognito mode) som gjør beskjedene og innholdet du sender kryptert. Denne funksjonen var ment å stå på som standard, men dette er nå endret slik at du må aktivere funksjonen selv.

Disse endringene ble ifølge Google gjort for å forbedre smart-funksjonen i appen.

Hevder informasjonen kan gis til politiet

Snowden har lagt ut flere Twitter-meldinger med sine bekymringer rundt den nye appen. I en av meldingene sier han at appen vil kunne ta opp og lagre alt du skriver, og at dette innholdet kan gis ut til politiet dersom de etterspør det.

Ifølge The Verge har Google gått ut med en klar beskjed om at det må mer enn en stevning til for å få utlevert slike opplysninger.

I en av sine avsluttende meldinger om Allo anbefaler Snowden sine følgere å heller ta i bruk tjenester som Tor eller Signal.

Tor-nettverket er laget for deg som ønsker å være anonym på nett:
Se animasjonen som viser hvordan nettverket ser ut »

(Kilde: Twitter, The Verge)

annonse