Til hovedinnhold

Android får innebygget antivirus

Google vil sjekke telefonen din kontinuerlig for skadelig programvare.

Shutterstock

Android har alltid hatt et litt frynsete rykte når det gjelder sikkerhet, på grunn av at det er mulig å installere apper som ikke nødvendigvis er godkjent av Google. Men Google har i løpet av de siste årene gjort veldig mye for å bedre sikkerheten. Blant introduserte de i 2012 en ny sikkerhetsløsning – «Verifiser apper» – som sjekker om apper du installerer utenfor Google Play kan være skadelige.

Verifiser apper-funksjonen blir nå ytterligere forbedret slik at den beskytter mobilen din hele tiden, ikke bare når du installerer apper.

Nå utvider Google Verifiser apper-funksjonen, slik at den beskytter telefonen kontinuerlig – selv etter at appene er installert. Det skriver Google i et blogginnlegg.

Dermed går Google tradisjonelle sikkerhetsselskaper som Symantec og Trend Micro i næringen.

– Skadelige apper er sjeldne

Hvis det oppdages en skadelig app, blir du advart – og anbefalt å avinstallere appen.

Ved å sjekke installerte apper kontinuerlig, kan Android advare brukeren mot apper som ikke var merket som usikre den gangen de ble installert. Google innrømmer at dette ikke skjer ofte, men at de ønsker å forsikre seg om at Android-brukerne har en så god sikkerhet som mulig.

«Siden potensielt skadelige apper er veldig sjeldne, vil de fleste brukere aldri se en advarsel eller annen indikasjon på at de har fått et nytt lag med beskyttelse på mobilen. Men vi venter at noen få personer vil få opp advarsler», skriver Googles sikkerhetsekspert Rich Cannings i blogginnlegget.

Ifølge Cannings var færre enn 0,18 prosent av appene som ble sjekket av Verifiser apper-funksjonen i fjor skadelige apper. Verifiser apper-funksjonen har blitt brukt mer enn fire milliarder ganger til å sikkerhetssjekke apper før installasjon.

Stor Android-oppdatering på vei

Google jobber for øvrig med en større oppdatering av Android, versjon 4.5, som går under kodenavn «Hera». Denne vil sannsynligvis bli annonsert på selskapets utviklerkonferanse 25. - 26. juni, og ifølge ryktene vil brukeropplevelsen mellom Android, Chrome og søk bli enda tettere integrert og mer sømløs. Du kan lese mer om Project Hera her »

Sikkerhetsguru i F-Secure tror ingenting kan stoppe Android:
– Android er som Windows XP (Mobilen.no)

annonse