Nyhet

Advarer mot svindelforsøk på SMS og e-post

Svindlere forsøker å lokke kunder med gavekort og pengepremier.

En av de mange måtene svindlere prøver å lure folk til å gi fra seg sensitive opplysninger som kan brukes til å loppe deg for penger, er å forsøke å fremstå som seriøse og legitime ved å gjemme seg bak en kjent merkevare.

Dette har våre kolleger på Hardware.no selv fått erfare da vi ble oppringt av en «kundebehandler» som utga seg for å jobbe for Microsoft, mens andre har benyttet den kjente strømmetjenesten Netflix som forkledning.

Nå viser det seg at den store, norske dagligvarekjeden Kiwi også blir utnyttet av sleipe svindlere. Kjeden har nemlig sendt ut en pressemelding der de advarer folk mot falske meldinger som sendes ut til kunder via SMS og e-post.

Lokker med pengepremier

Avsenderne bruker Kiwis navn og logo og lokker med gavekort og pengepremier for å få folk til å oppgi personopplysninger, kontonummer og betale «gebyrer» for å motta gevinster.

Et av tegnene som avslører at meldingene er falske er ifølge Kiwi at de bærer preg av å være automatisk oversatt fra et annet språk, noe som gjør at meldingene fremstår som usammenhengende.

Et annet faresignal er at dersom du svarer på den falske e-posten, vil dette svaret gå til en annen adresse som ligner på avsenderadressen, slik at mottakeren ikke umiddelbart kan se forskjell. SMS-ene har på sin side ingen avsendernumre.

Kiwi opplyser at alle offisielle konkurranser vil bli kunngjort på hjemmesiden Kiwi.no og kjedens Facebook-side, så om du skulle være i tvil er det bare å sjekke disse sidene. Dagligvarekjeden henviser også til Forbrukerombudets fem råd for å unngå spam til e-post og mobil.

Nylig pågikk det en annen SMS-svindel:
Mange fikk mobilregningen belastet med store beløp »

Les også
100 hackere arrestert i storstilt politiaksjon
Les også
Android får innebygget antivirus
Les også
Nå gjør Google det tryggere å bruke Gmail
Les også
Ny svindel: Nå bruker de Netflix for å lure deg
Les også
Nytt virus kan spre seg trådløst gjennom luften
annonse