Nyhet

Nå kan du reise tilbake i tid med Googles karttjeneste

Street View får oppdatering som viser deg eldre bilder.

Googles karttjeneste Google Maps oppdateres stadig, og det gjelder ikke minst også den artige Street View-funksjonen, som nå blant annet har gjort det mulig å gå på virtuell omvisning i CERN-anlegget og bestige Mount Everst fra sofakroken.

Nå melder Google på sin offisielle blogg at de har lagt til en ny, fiffig funksjon i Street View som fort kan gjøre at man vil bruke enda mer tid på å utforske omgivelsene i karttjenesten.

Foreløpig er det kun i Google Maps på PC-en du kan gå tilbake i tid – men det vil ikke overraske oss om funksjonen også etter hvert finner veien til mobil- og nettbrettversjonene av Google Maps.

Ødeleggelsene etter det store jordskjelvet i Japan i 2011 kan du også se.Foto: Google

Reis tilbake i tid

I Street View-modusen vil du nemlig nå finne et nytt klokkesymbol oppe i venstre hjørne. Ved å trykke på dette symbolet dukker det opp en tidslinje med en bryter du kan justere på for å se hvordan området du befinner deg i har utviklet seg gjennom årene.

Dette har blitt mulig ved at Google har lagt inn alle bildene som selskapet har tatt med Google-bilene sine siden Street View-tjenesten startet opp i 2007.

Funksjonen dekker riktignok ikke alle områder, og antall ganger Google har fotografert de samme områdene varierer også, men i mange tilfeller vil funksjonen altså gjøre det mulig å reise tilbake i tid og se hvordan omgivelsene har endret seg fra 2007 og frem til i dag.

Det betyr at du blant annet kan bevitne byggingen av det store Freedom Tower, bygningen som skal erstatte World Trade Center i New York, i fem trinn. Et annet byggverk du kan se utviklingsprosessen til er det nye fotball VM-stadionet i byen Fortaleza i Brasil.

Les også: Gule sider med gratis navigasjonsapp »

Les også
Slik tjener Google 900 millioner kroner – hver dag
Les også
Android får innebygget antivirus
Les også
Gule sider med gratis navigasjonsapp
Les også
Microsoft vil gi bilen din Metro-fliser
Les også
Så mye vet Google om deg
annonse