– Mobilapper som følger med må la seg slette

Sør-Korea stiller krav til operatører og mobilprodusenter.

Det er ganske vanlig å irritere seg over medfølgende apper på mobiltelefoner. Nå ser det ut til at den sør-koreanske staten tar grep i situasjonen. De krever nemlig at store deler av disse appene skal være mulig å fjerne.

En god del av irritasjonen medfølgende apper skaper, handler nettopp om at mange av dem er umulige å ta bort. På mange telefoner kan du i beste fall skjule dem fra app-menyen, eller legge dem bort i en folder. Du får imidlertid ikke fjernet appene fra lagringsplassen på telefonen, og i noen tilfeller er det snakk om apper som ønsker å ligge i bakgrunnen mens du bruker den.

Les også: Eldre root-apper kan bli ubrukelige

Galaxy S4 med 80 apper

Nettstedet Zdnet.com melder at den koreanske utgaven av Samsungs Galaxy S4, solgt av SK Telecom, kommer med intet mindre enn 80 medfølgende apper. Av disse er 25 installert av operatøren, 39 av Samsung selv, mens de siste 16 kommer fra Google. Med regelendringen er det ventet at omlag halvparten av disse skal kunne la seg fjerne.

– Dette trekket skal korrigere en praksis som er upraktisk for vanlige brukere, og som påvirker konkurransesituasjonen mellom aktørene i markedet, heter det i en uttalelse fra det koreanske vitenskapsdepartementet (Ministry of Science, ICT and Future Planning).

Videre i uttalelsen heter det at dette vil gi bedre batteritid, og mer lagringsplass til brukerne av smarttelefonene.

Unntak for det aller viktigste

Det er unntak i de nye bestemmelsene for en del av de viktigste appene på telefonen, men resten skal altså kunne slettes av brukeren, etter behov.

For nordmenns del er det to spørsmål som melder seg. Vil de koreanske mobilprodusentene Samsung, og LG, ta hensyn til hjemmelovgivningen sin globalt, slik at også vi får anledning til å fjerne det vi ikke trenger i menyene? Og, vil andre styresmakter komme etter, med tilsvarende lovgivning?

Foreløpig er det eneste som er klart, at mobilbrukere i Sør-Korea ganske snart vil få en enklere hverdag.

Les også: Test av Samsung Galaxy S4

(Kilder: msip.go.kr via zdnet.com)

Les også
Undersøkelse: Samsung-appene brukes ikke
Les også
Android får innebygget antivirus
Les også
Disse Samsung-menyene kan bli borte igjen
Les også
Samsung Galaxy S4 4G+: Ny Galaxy S4 er mye raskere enn den gamle
annonse