Til hovedinnhold

Netflix-serien House of Cards nominert til nye priser

Kan nå vinne enda flere prestisjetunge statuetter.

Netflix

Den store galleonsfiguren i strømmetjenesten Netflix' storsatsing på originalt innhold er utvilsomt House of Cards, som har bidratt sterkt til å viske ut skillet mellom TV og Internett-tjenester med sine tre Emmy-priser på merittlisten.

Nå har House of Cards gode muligheter til å bringe med seg hjem enda flere prestisjetunge priser, nemlig de ettertraktede Golden Globe-statuettene.

Fire nominasjoner

Golden Globe, som er en prisutdeling for både film og TV, har nemlig kunngjort sine nominasjoner for 2014-utdelingen, og sannelig er ikke House of Cards representert i hele fire kategorier.

Politikkdramaet er nominert for beste mannlige skuespiller (Kevin Spacey), beste kvinnelige skuespiller (Robin Wright), beste mannlige birolle (Corey Stoll) og ikke minst beste dramaserie.

I den sistnevnte kategorien konkurrerer House of Cards med allerede prisbelønte serier som Breaking Bad, Downton Abbey og The Good Wife.

Golden Globe-prisen deles ut av Hollywood Foreign Press Association, som er en organisasjon bestående av rundt nitti journalister fra hele verden. Seremonien vil finne sted den 12. januar.

Heldigvis for fansen kommer det mer House of Cards: Andre sesong er på vei »

(Kilde: Golden Globes, via The Verge)

annonse