Nyhet

Netflix med millioner av nye brukere og digert overskudd

Stupte likevel på børsen etter solide kvartalstall

Strømmetjenesten Netflix gjør det ganske bra for tiden. Nylig kunne vi rapportere at selskapet for første gang er nominert til Emmy-priser, hele 14 stykker, og nå kan de sannelig også kunngjøre oppmuntrende kvartalstall.

Som blant andre TechCrunch skriver, endte Netflix globalt opp med en total inntjening på 1,07 milliarder dollar for andre kvartal i år. Dette er en økning på 181 millioner dollar i forhold til samme kvartal i fjor. Det internasjonale markedet ga Netflix en inntjening på 166 millioner dollar i andre kvartal, opp fra bare 65 millioner dollar for ett år siden.

Solid fortjeneste

Overskuddet til selskapet endte på 29,5 millioner dollar, noe som var godt over forventningene og en respektabel fremgang fra fjorårets fortjeneste på kun 6,2 millioner dollar for andre kvartal. For aksjonærene koker disse tallene ned til en fortjeneste på hele 49 amerikanske cent per aksje, langt bedre enn analytikere forventet.

Antallet abonnenter har også økt kraftig. I USA gir tallet opp med cirka 630 000 fra første kvartal i år, men dette var likevel under forventingene på rundt 700 000. I forhold til samme tidspunkt i 2012 har tallet derimot økt med seks millioner, noe som betyr at tjenesten nå har 30 millioner brukere i USA. Utenfor hjemlandet ligger antallet abonnenter på 7,75 millioner, som er mer enn det dobbelte av hva tallet var for samme kvartal i 2012.

Til tross for disse tallene falt selskapet på børsen etter at resultatene ble lagt frem. I etterhandelen i går gikk aksjekursen ned med over syv prosent, som E24 forklarer med at analytikerne altså hadde forventet enda flere nye abonnenter. Vi må likevel få påpeke at selskapets aksjekurs i løpet av det siste året har steget med godt over 220 prosent.

For videre vekst satser selskapet på eget innhold:
I år er Netflix godt representert på Emmy-utdelingen »

(Kilder: Netflix, via TechCrunch, ZDNet, E24)

Les også
Netflix vokser kraftig tross konflikter i hjemlandet
Les også
Netflix-serien House of Cards nominert til nye priser
Les også
Netflix fortsetter den vanvittige veksten
Les også
Netflix går etter HBO med nytt egenprodusert innhold
Les også
En fjerdedel av Apples overskudd er borte
Les også
Netflix skriver Emmy-historie
Les også
Nå har Netflix begynt å snakke
Les også
Netflix vil doble antallet egne serier
Les også
Netflix vil bli den nye HBO
Les også
Netflix kommer trolig til deg i morgen
annonse