Til hovedinnhold

Netflix er historisk – vant prestisjepris i natt

House of Cards gikk til topps under nattens Emmy-utdeling.

Netflix

For første gang i historien ble en strømmetjeneste representert på den prestisjetunge Emmy-utdelingen, ved Netflix og de tre seriene House of Cards, Arrested Development og Hemlock Grove. Til sammen kunne disse skilte med hele 14 nominasjoner

House of Cards ble alene nominert til ni priser, inkludert beste drama. Dette er den eneste av de tre seriene som i sin helhet er produsert av Netflix selv

Stakk av med flere priser

Etter nattens Emmy-utdeling stakk den egenproduserte serien House of Cards av med hele tre priser, noe som gjør Netflix-serien til den første prisvinnende serien som er produsert kun for strømme-TV.

David Fincher har regissert serien, og kunne smile bredt for prisen han mottok for beste regi innen drama. I tillegg falt den kunstneriske formen i smak hos Emmy-juryen, som også belønnet serien for sitt fremragende skuespill og kinematografi.

House of Cards var også nominert i flere andre kategorier, som beste drama. Men her stakk de mer etablerte TV-nettverkene av med prisene.

Likestilt med TV

Nominasjonene i seg selv betød at Netflix ble historiske, som den første rene strømmetjenesten som ble nominert sammen med tradisjonelle TV-selskaper.

Innholdssjefen i Netflix, Ted Sarandos, uttalte tilbake i juli at dette var et tegn på at Internettbasert innhold var i ferd med å bli likeverdig med vanlig TV:

– Fra og med i dag finnes det ikke lenger en tydelig grense mellom TV og Internett. Det eneste som betyr noe er hva som skjer på skjermen, sa Sarandos til Reuters den gang.

Dette ble ytterligere bekreftet under nattens fest. Netflix har tidligere lovet å produsere minimum fem originale serier hvert år, og planlegger å doble dette fra 2014.

Det blir spennende å følge med Netflix i fremtiden, som selv har en målsetning om å «bli HBO raskere enn HBO kan bli oss.»

Filmmarkedet er ikke så lett å navigere i:
Derfor får du ikke nye filmer på Netflix >>

(Kilde: The Verge)

annonse