Til hovedinnhold

Netflix lar piratene bestemme TV-serier og film

Mener torrent-aktiviteten viser hva som er populært.

Netflix

Det er allerede en kjent sak at TV-industrien noen ganger ser til piratvirksomheten som en målestokk og indikator på populariteten og kvaliteten til programmene.

Dette ble kanskje aller best illustrert av HBO-sjefen, som for litt siden gikk til det skritt å kalle piratkopieringen av Game of Thrones «bedre enn en Emmy-pris».

Velger innkjøp utfra nedlastningen

Heller ikke strømmetjenesten Netflix kan ignorere aktiviteten på torrent-nettsidene, og nå viser det seg at selskapet faktisk bruker nedlastningen som en del av grunnlaget for å avgjøre hvilke programmer som er verdt å satse på.

Som blant annet TorrentFreak rapporterer kom dette frem i et intervju med Netflix' vise-innholdssjef Kelly Merryman i magasinet Tweakers. Anledningen var den nylige lanseringen av Netflix i Nederland.

– Når det gjelder innkjøp av TV-serier ser vi på hva som gjør det bra på pirat-nettsider, sa Merryman. Hun pekte blant annet på at serien Prison Break er spesielt populær i Nederland, noe som gjorde at denne serien dermed ble en del av det nederlandske Netflix-tilbudet.

– Skaper etterspørsel

Netflix har også tidligere gitt uttrykk for et ganske positivt syn på piratkopiering. I et eldre intervju med Tweakers sa sjefen i selskapet Reed Hastings at den ulovlige nedlastningen er med på å skape etterspørsel etter ulike programmer.

Denne etterspørselen kan deretter møtes av lovlige tjenester som Netflix, som ifølge Hastings har den fordelen at de er mer brukervennlige og tilgjengelige enn torrent-sider.

Netflix forbedres stadig:
Nå har tjenesten endelig fått en listefunksjon »

(Kilde: TorrentFreak, via Gizmodo)

annonse