Til hovedinnhold

Netflix vil doble antallet egne serier

Neste år får vi se enda flere egenproduksjoner fra amerikanerne.

Hardware.no

Den amerikanske videotjenesten Netflix ønsker som kjent å bli den nye HBO, og har derfor satset stort på serier som House of Cards, Hemlock Grove og sesong 4 av komiserien Arrested Development – som har premiere om et par dager.

Innholdssjef Ted Sarandos satt seg nylig ned med The Hollywood Reporter og diskuterte framtiden til den populære tjenesten og hva vi har i vente. Hvis alt stemmer og går etter planen, kan vi vente oss mye mer originalt innhold allerede neste år.

Narko og sci-fi

I 2013 har Netflix premierer på minst fem TV-serier, og på spørsmål om hva strategien til selskapet er, svarte Sarandos at «det er sannsynlig at vi fordobler antallet fra i år». Hvis dette er korrekt, kan vi med andre ord vente oss over ti nye egenproduserte serier og sesonger i 2014.

Nå er det ennå ikke klart nøyaktig hvilke titler dette innebærer, men to nye serier er kjent: Narcos, som handler om den colombianske narkokongen Pablo Escobar, og sci-fi-serien Sense8. Sistnevnte blir produsert av Wachowski-søsknene, som er kjent for The Matrix, og J. Michael Straczynski, skaperen av Babylon 5.

Dyrt, men ikke dyrt

Netflix sparer ikke på kruttet, og tidligere har det blitt påstått at House of Cards kostet 4,5 millioner dollar (26,2 millioner kroner) per episode.

Ted Sarandos sier at dette er fullstendig feil, men uten å gå nærmere inn på det faktiske tallet. Han påpeker likevel at det absolutt ikke er en billig geskjeft, men at det fremdeles er verdt det.

– Hvis vi forsøkte oss på originale serier og det ikke fungerte, så ville jeg ikke at grunnen skulle være fordi vi ikke prøvde godt nok eller at vi ikke var ambisiøse nok, forteller innholdssjefen til The Hollywood Reporter.

Når det gjelder enda en sesong av kultserien Arrested Development, holder Sarandos alle muligheter åpne: – Problemet er logistikk. Alle skuespillerne jobber fulltid og lagde dette showet når de hadde tid til overs, sier han.

– Men vi vil gjerne gjøre det igjen. I tillegg har vi snakket åpent om en mulig filmatisering.

Det er ikke bare på innholdsfronten det er endringer:
Netflix fornyer seg på PS3 »

(Kilder: The Hollywood Reporter via The Verge)

annonse