Netflix vil bli den nye HBO

Ønsker å lage flere egenproduserte serier i året.

De som har fulgt med på videotjenesten Netflix en stund, har kanskje lagt merke til at PR-folkene nevner den egenproduserte serien House of Cards ved enhver tenkelige anledning.

Netflix er tydeligvis så stolte av å ha lagd en ny TV-serie (som tilfeldigvis har premiere i dag), at de nå slår på stortromma og annonserer at de ønsker å produsere hele fem originale serier i året.

Målet er «å bli HBO, før HBO blir oss», som innholdsansvarlig Ted Sarandos forteller til nettstedet GQ. Tidligere har Netflix bidratt til den amerikansk-norske serien Lilyhammer, med Steven Van Zandt i hovedrollen.

I strupen på HBO

Ted Sarandos.Foto: Hardware.no

Etter at Netflix ble lansert i Skandinavia i høst, har tjenesten kun tråkket inn gassen ytterligere – og den akter ikke å se seg tilbake.

HBO Nordic ble lansert omtrent samtidig, og styrken deres er egenproduserte kvalitetsserier som The Sopranos, The Wire og Game of Thrones. Uttalelsen fra Netflix kan dermed innebære en ytterligere tilspissing i konkurransen mellom de to aktørene. At Netflix går etter egenprodusert materiale, er som at de sikter seg inn mot kjernen av hva HBO Nordic er.

Mer innhold på vei

Skrekkserien Hemlock Grove kommer i april.Foto: Netflix

For tiden har Ted Sarandos et budsjett på 300 millioner dollar (1,6 milliarder kroner) å boltre seg på for å skape egenprodusert innhold.

Alle episodene til de nye Netflix-seriene blir tilgjengelig umiddelbart, noe som gjør at seerne selv kan velge når de vil se episodene. Ifølge Netflix-sjef Reed Hastings er dette et ledd i å motvirke det han kaller den tradisjonelle TV-kulturens strategi for å skape «bevisst misnøye».

Ved siden av det David Fincher-skapte politiske dramaet House of Cards, kommer Netflix også med thrillerserien Hemlock Grove av Eli Roth i april, samt en helt ny sesong av den tidligere kansellerte komiserien Arrested Development i mai.

(Kilde: GQ)

Les også
Netflix får «Breaking Bad»-spinoff
Les også
Netflix-serien House of Cards nominert til nye priser
Les også
Netflix får fire ekslusive superheltserier
Les også
Netflix fortsetter den vanvittige veksten
Les også
Netflix går etter HBO med nytt egenprodusert innhold
Les også
Netflix med millioner av nye brukere og digert overskudd
Les også
Netflix skriver Emmy-historie
Les også
Netflix gir deg et lass med nye animasjonsserier
Les også
Netflix: – Piratkopiering minker der vi etablerer oss
Les også
Nordmenn har ikke fått sansen for HBO ennå
Les også
Disse tallene burde skremme TV-kanalene
Les også
Vi har prøvd den nye Netflix-konkurrenten
Les også
NRK dropper HBO
Les også
Nå åpnes HBO Nordic for alle
Les også
– Vi skaffer de filmene brukerne vil ha
annonse