Til hovedinnhold

Misfornøyd med Windows 10? Denne knappen kan redde PC-en din

Det er enkelt å rulle tilbake til Windows 8.1 innen en måned etter oppgraderingen.

Shutterstock./ Tooykrub , Skjermdump

Windows 10 er fortsatt et forholdsvis ferskt operativsystem, etter at Microsoft lanserte det onsdag i forrige uke. Spørsmålene har vært mange i dagene som har gått, og ett av dem som har blitt stilt av flere er; hvordan går man tilbake?

Et lite søk i søkefeltet etter Windows 8.1 eller Windows 7, avhengig av hva du startet med, viser at Microsoft har bygget inn et enkelt verktøy for nettopp dette. Hvis du har kjørt en ordinær oppgradering og er misfornøyd, kan du nemlig enkelt gå tilbake til forrige Windows-versjon innen en måned etter oppgradering.

Ikke alle er like fornøyd med Windows 10. Her er noen årsaker til at nedgraderingsmuligheten kan være kjekk å ha »

Den midterste knappen i denne delen av innstillingsmenyen setter igang nedgraderingsverktøyet.
Microsoft vil gjerne vite litt om hvorfor du hopper tilbake. Det er fullt mulig å la tilbakemeldingsfeltet stå tomt, men selskapet gjør et stort poeng av å lytte til brukerne sine om dagen, så det kan være lurt å si sin mening.
Du får flere påminnelser underveis, blant annet om å sikkerhetskopiere innhold og å huske på passordet ditt. Til slutt får vi denne boksen. Herfra er det ingen vei tilbake. Ikke før nedgraderingen er ferdig, i hvert fall.

Vi må understreke at vi ikke har fulgt prosessen til slutten, men har den noe til felles med oppgraderingen trenger du ikke å foreta deg stort fra maskinen går i gang til den er ferdig.

Plasskrevende mulighet

Nettstedet Howtogeek.com kan dessuten muligens kaste lys over hvorfor nedgraderingsmuligheten forsvinner i løpet av en måneds tid. Så godt som hele den gamle Windows-installasjonen din ligger nemlig nå som en egen mappe på harddisken eller SSD-en din.

På undertegnedes maskin tar den rundt 15 gigabyte, og Howtogeek.com spekulerer i at mappen til slutt slettes enkelt og greit for å spare plass. Fjerner du den selv vil du få raskere tilgang på denne plassen, men da vil også nedgraderingsknappen forsvinne.

Har du forsøkt deg på å nedgradere fra Windows 10? Fortell om din opplevelse i kommentarfeltet under saken.

Her finner du Windows 10-dekningen på Tek.no

annonse