Til hovedinnhold

Ikke fått oppgraderingen? Last ned Windows 10 på egen hånd

Microsoft har sluppet verktøy som gjør det enkelt å hente installasjonsfilene.

I dag slippes Windows 10 verden rundt, og mange venter tålmodig på oppdateringen. Nå kan du tvinge i gang oppdateringen, eller bare laste ned installasjonsfilene selv om du vil. Microsoft har nemlig sluppet et verktøy som gjør det enkelt å hente filene.

Last direkte til minnepinne

En ny utgave av såkalte Media Creation Tool er lagt ut på programvarehusets hjemmesider. Her kan du laste ned Windows 10-versjonen du måtte ha behov for, i det språket som passer. Skal du oppgradere fra en Windows 7- eller Windows 8.1-installasjon er det viktig å passe på at versjonsnavnene stemmer overens. Pro-versjoner oppgraderes til Windows 10 Pro og Home til Windows 10 Home.

Du kan hente installasjonsfilene enten som en vanlig ISO-fil som du selv brenner ut eller plasserer på minnepenn, eller så kan du la verktøyet legge filene på en USB-pinne for deg.

Ønsker du å installere fra minnepinne må den ha minst 4 GB tilgjengelig plass, og alt innholdet blir slettet når Media Creation Tool går i gang.

Media Creation Tool for Windows 10 finner du her. Ønsker du å lage din egen USB-disk fra ISO-filene er Rufus et godt og gratis hjelpemiddel.

Å ha installasjonsfilene selv betyr at man for eksempel enkelt kan oppgradere mange datamaskiner, uten å måtte vente på at oppgraderingsverktøyet blir ferdig på alle sammen.

Triks for å få i gang oppgraderingen

Dersom du foretrekker å installere via det ordinære oppdateringsverktøyet i Windows kan du også fremprovosere en tidligere installasjon ved å åpne kommandolinjen og lime inn en kommando.

Kommandolinjen åpner du fra søkefeltet i Windows-installasjonen din. Skriv inn CMD og trykk linjeskift. Når du har fått opp den svarte tekstboksen mater du den med følgende tegn: wuauclt.exe /updatenow

Hvis trikset virket skal oppgraderingsverktøyet sette i gang installasjonen omtrent umiddelbart.

Trenger du installasjonsfiler for Windows 8.1?

For deg som har hoppet mellom ulike Windows-utgaver den senere tiden, kan det være nyttig å vite om at det også finnes en Media Creation Tool for Windows 8.1, slik at det er enkelt å gå tilbake dersom du for eksempel har brukt en Insider-versjon av Windows 10.

Media Creation Tool for Windows 8.1 finner du her.

Vi har rukket å se nærmere på nye Windows 10, og operativsystemet lever opp til forventningene. Les mer og se alle bildene i sniktitten »

Les også
Windows 10 er lastet ned 14 millioner ganger på ett døgn
Les også
Vi har prøvd Windows 10 – se hva vi synes
Les også
Windows 10 er ferdig
Les også
Her er alle Windows 10-versjonene
Les også
Over og ut for Microsoft Media Center
annonse