Til hovedinnhold

Dette er noen av problemene folk opplever med Windows 10

Slettes ikke alt fungerer knirkefritt i det nye operativsystemet.

RoSonic/Shutterstock.com

Etter mange ulike testversjoner og mye snakk ble PC-versjonen av Microsofts nye operatisystem Windows 10 omsider offisielt lansert på onsdag. Microsoft har i lengre tid fått utallige tilbakemeldinger fra brukere av prøveversjonene, men det betyr på ingen måte at fungerer problemfritt.

Kort tid etter lanseringen påtok nettstedet Windows Central seg å granske nettet for tilbakemeldinger fra folk som har begynt å ta operativsystemet i bruk, for så å notere seg de vanligste klagene.

Driver-trøbbel

En av sakene det meldes om fra brukere er problemer med å få den trådløse Bluetooth-standarden til å fungere riktig med Windows 10. Noen brukere skal blant annet ha avinstallert operativsystemet for å få Bluetooth-høyttalerne sine til å virke.

Som Windows Central peker på har flere tredjepartsprodusenter visstnok hatt problemer med å få enhetene sine til å fungere skikkelig med Windows 10, men det kan heller ikke utelukkes at problemene også er relatert til selve operativsystemet.

Det meldes allerede om en del problemer med Windows 10. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det skal også ha blitt rapportert om ulike problemer knyttet til drivere for blant annet pekeplater og lydavspilling, men det er uvisst akkurat hvor utbredt problemene er.

Misnøyde med Edge og apper

Ganske mange brukere skal visstnok også ha ytret en viss misnøye med den nye nettleseren Edge. En del mener blant annet at nettleseren bruker uforholdsmessig lang tid på laste grafikktunge nettsider, og at den ikke lar brukere skrolle nedover før hele siden er lastet inn.

Mange skal også oppleve at nettleseres krasjer relativt ofte, og at den ytelsesmessig ligger et godt stykke bak konkurrenter som Chrome og Firefox. En del mener også at Edge ikke er godt nok optimalisert for berøringsskjermer.

I tillegg påpeker mange av de tidlige Windows 10-brukerne at de innebygde appene i operativsystemet, som for eksempel foto-appen, People, værappen og Windows Store-appen simpelthen ikke vil åpne seg eller krasjer med ganske høy hyppighet.

Kontroversiell oppdateringsfunksjon

Et annet problem, som vi også nylig nevnte i vår sniktitt på Windows 10, er det faktum at automatiske oppdateringer ikke kan velges bort. En del brukere klager på at dette kan føre til at man laster ned for eksempel defekte drivere som klusser til systemet uten mulighet for å stanse disse.

I vår sniktitt mente vi at kontroversene knyttet til de automatiske oppdateringene er noe overdrevne, da man fremdeles har en viss fleksibilitet. Man kan selv velge tidspunktene som passer best for installering, og man kan be maskinen si fra når oppdateringen er nedlastet og selv sette et foretrukket tidspunkt for omstart.

Flere av de tidligere klagene kan du lese hos Windows Central.

Alt i alt er vi ganske godt fornøyd med Windows 10 så langt: Her er vår sniktitt på operativsystemet »

Har du hatt noen problemer med Windows 10? Da vil vi gjerne høre fra deg i kommentarfeltet.

annonse