Til hovedinnhold
NyhetWindows 10

Nå må du gå til en nettside for å se hva oppdateringene gjør

Microsoft lanserer endringslogg på internett, etter kritikk for manglende informasjon.

I tidligere tider var «endringsloggen» det første mange sjekket når en ny programvareoppdatering ble sluppet. Hvilke feilrettinger kunne en forvente, hva med nye funksjoner, eller, *grøss*, noen bekreftede ustabiliteter?

De siste årene, etter hvert som programvareoppdateringer har kommet stadig hyppigere og folk blitt mindre kritiske til å laste dem ned, har imidlertid flere selskaper helt sluttet å ta seg bryet med å fortelle hva de faktisk har endret i programvaren du bruker.

Ikke gå glipp av noe: Sjekk ut vår Windows 10-seksjon »

Windows-logg på nett

Greit nok for smarttelefon-apper, kanskje. Men, når en programvaregigant som Microsoft ikke opplyser om hvilke endringer de gjør med Windows 10, som mange hundre millioner mennesker er helt avhengige av, da rister mange på hodet.

Så mange faktisk, at Microsoft har måtte krabbe til korset og sette opp en egen nettside for Windows 10s endringshistorikk.

To forskjellige metoder lar deg snike deg ut av Microsofts grep:
Ta full kontroll over Windows 10-oppdateringene »

Hit kan du gå for å vite nøyaktig hvilke endringer oppdateringer for hvert Windows 10-bygg har gjort med Windows-installasjonen din, fra lanseringsversjonen «10240» til den nye versjon «10586».

Denne informasjonen er nyttig, og vi trenger ikke lete lenge før vi finner informasjon mange av våre lesere nok vil sette pris på. Microsoft melder nemlig at de med «KB3135173»-oppdateringen som kom for to dager siden, fikset den mildt sagt flaue privat-nettleser-feilen i Edge, som faktisk lagret informasjon fra privat-øktene dine på maskinen.

Leser du endringslogger, eller oppdaterer du programmene dine uten å kikke på dem? Fortell gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Fortsatt ikke fått den store novemberoppdateringen til Windows 10?
Slik sniker du deg fremst i den lange oppdateringskøen »

(Kilde: PC Per)

annonse