Til hovedinnhold
NyhetSamsung TV 2018

Årets Samsung-TV-er vil nesten ikke synes på veggen når de er avskrudd

Her er prisene på de nye QLED-modellene.

Samsung

Selv om vi fikk en lite smakebit under årets CES-messe, har Samsung valgt å holde kortene tett til brystet når det gjelder sine nye 2018 TV-modeller. Det var kun selskapets 8K-modell, samt den nye micro-LED-satsingen The Wall, som ble visst frem i syndenes by.

Nå har de imidlertid lettet på sløret, og på menyen står QLED-TV-er med en rekke interessante forandringer.

Satser videre på QLED

Samsung satser videre på QLED med sin nye toppmodell Q9 i spissen
Samsung

Selv om Samsungs argeste konkurrenter har valgt å putte OLED-paneler i alle sine toppmodeller, fortsetter Samsung med sin QLED-teknologi. Altså LCD-TV-er som bruker kvanteprikker for å oppnå langt høyere lysstyrke og flere farger enn tradisjonelle LCD-er.

På lysstyrke er disse skjermene langt forbi OLED, som per i dag har mer enn nok med å nå 1000 nits-grensen. Samsung kan i år, som i fjor, skilte med opp mot 2000 nits på sine beste QLED-TV-er.

Den nye toppmodellen kommer blant annet med det som kalles Direct Full Array-belysning av panelet, som ifølge selskapet bruker vidvinkellinser for å bedre bildet kontra fjorårets modeller.

Hvor godt QLED klarer seg mot OLED, vil vi få svaret på senere i år når testeksemplarer finner veien til labben vår.

En kabel ordner alt

Den nye kabelen tar seg nå også av strømmen til TV-en.
Samsung

I fjor kom Samsung med et nytt system der du på QLED-modellene fikk en optisk kabel mellom selve skjermen og One Connect-boksen.

Denne kabelen gjorde at du slapp å ha mange kabler hengende opp til selve TV-en, men fortsatt måtte du ha en strømkabel i tillegg. På årets 2018-modeller slipper du dette.

Samsung kaller det One Invisible Connection, og den er fortsatt en ganske så tynn kabel som du altså trekker mellom styringsboksen og selve TV-en. Den kabelen kommer med Q9-, Q8- og Q7-modellene. Kabelen er litt tykkere enn på fjorårets TV-er, men forskjellen er altså at du får både strøm og alle andre TV-signaler i én kabel, som attpåtil er nesten gjennomsiktig.

Som standard følger det med en ledning på fem meter, og du kan kjøpe kabel opp mot 15 meter som tilleggsutstyr.

Lar TV-en blande seg inn i miljøet den står i

Ambient Mode lar deg gjøre TV-en finere å se på også når du ikke bruker den
Samsung

De nye QLED-TV-ene får dessuten en annen funksjon som kanskje ikke er veldig nyttig, men definitivt kul. Samsung kaller det Ambient Mode, som skal gjøre TV-en din mer spennende når du ikke bruker den.

I stedet for å bare være en sort overflate som henger på veggen, kan du legge inn for eksempel det samme mønsteret som veggen TV-en henger på. På denne måten sklir den mer inn i omgivelsene.

Samsung lanserte fin kunst-TV The Frame i 2017, og mye av lærdommen de har fra denne, har trolig kommet til god nytte når de har utviklet Ambient Mode. Den vil bruke en sensor for å justere lysstyrke og fargetone, og slår seg av dersom ingen befinner seg i rommet. For å spare strøm. Denne funksjonen får du med alle de nye Q9-, Q8-, og Q7-modellene.

Samsung Q9F

Samsung Q9 går inn som årets toppmodell.
Samsung

Årets toppmodell virker på papiret å være langt mer konkurransedyktig TV mot OLED-konkurrentene enn hva den forrige Q9-modellen var. I år kommer selskapets toppmodell med blant annet ekte LED-baklys (direkte dimmet), som av erfaring pleier å ha langt høyere nøyaktighet enn for eksempel kantbelyste løsninger. Kombinert med et bedre skjermfilter (Ultra Black 2.0), blir det spennende å se hvordan denne vil måle seg med årets konkurrenter.

Vi fikk en rask smaksprøve under årets CES, og det vi opplevde da var det beste vi har sett fra LCD hittil. Likevel vil realiteten avsløre seg når skjermen når testbenken vår litt senere i år.

Den nye TV-en skal kunne gjengi 100 prosent av DCI-P3-fargerommet, samt dytte opp mot 2000 nits lysstyrke. Det høres ut som en vellykket oppskrift på god en HDR-opplevelse.

Her er de veiledende prisene for Q9F-serien i 2018:

Samsung Q8F/C

Samsung Q8 kommer som både kurvet og flat. Her ser du hvordan den kurvede utgaven ser ut
Samsung

Et steg ned på stigen finner vi årets Q8-serie. Fortsatt vil du kunne kjøpe denne TV-en i enten flat (F) eller kurvet (C) utgave. Og det er fortsatt design som er en del av greia med denne TV-en.

Til forskjell fra Q9 så kan denne modellen skilte med kantbelysning, noe som gjør TV-en slankere og mer elegant – men nok vil senke bildekvaliteten noe sammenlignet med storebroren.

Likevel er dette en modell som kan skilte med spesifikasjoner som 1500 nits lysstyrke. Dette kombinert med et solid antall farger, vil nok gi deg en robust HDR-opplevelse.

Her er de veiledende prisene for Q8-serien i 2018:

Kurvet versjon:

Flat versjon:

Samsung Q7

Slik blir Samsung 2018 Q7

Om du heller vel spare noe penger på et design som fortsatt ser bra ut, vil innstegsmodellen til QLED være et mulig alternativ. Denne modellen kommer kun i flat utgave, og er på papiret likt spekket som sin storebror hva gjelder teknologi.

Utseende er som sagt litt annerledes enn Q8, men likevel er dette en TV med en fot og rammer i «gun metal»-finish.

Også denne modellen har den nye «usynlige» kabelen som sender både strøm og signaler til TV-en fra tilkoblingsboksen. Den har også Ambient Mode som gjør at du for eksempel kan legge på samme bakgrunn på TV-en som omgivelsene når den ikke er i bruk.

Her er de veiledende prisene for Q7-serien i 2018:

Samsung NU8

Samsung NU8000
Samsung

QLED er de beste TV-ene som Samsung kommer med i år, bortsett fra muligens The Wall (Micro-LED). Men disse TV-ene kan fort bli kostbare å kjøpe seg, så det finnes også 4K-TV-er fra selskapet som ikke har kvanteprikker.

Den beste av disse blir NU8, som vil komme i en rekke konfigurasjoner, hvor NU8005 vil være «startkonfigurasjonen».

Dette er fortsatt en godt spekket 4K-TV, som kan by på en lysstyrke opp mot 1000 nits. Med denne modellen får du tilkoblinger og styringselektronikk plassert i selve skjermen på tradisjonelt vis, hvor det er lagt opp til å skjule kabler på baksiden som kan trekkes ut via foten.

For NU8005 er ikke prisen satt ennå, men den leveres som 49, 55, 65, 75 og 82 tommer. Spesielt den største størrelsen blir det spennende å se hva kommer til å koste.

Samsung NU7

Samsung NU7400
Samsung

Skal du ha deg en 4K-TV fra Samsung i 2018, vil trolig NU7-serien by på noen av de billigste kjøpene. Her får du fortsatt HDR-støtte, selv om lysstyrken tilsynelatende ligger noe lavere enn 1000 nits.

Fortsatt får du et ganske så tøft design, hvor du får den samme muligheten til å skjule kabler på baksiden som med NU8-variantene.

På de aller laveste modellene innen NU7-serien, for eksempel NU7105, vil du få en litt enklere brukerplattform enn med de andre modellene ovenfor. Hvor du blant annet ikke får den hendige og enkle One Remote-kontrollen, automatisk detektering av enheter via HDMI og Easy Setup. Dette får du imidlertid på for eksempel NU7505.

Heller ikke denne serien har fått priser, men for eksempel NU7405 kommer i størrelsene 43, 50, 55 og 65 tommer.

Heller lyst på Philips?
Her er selskapets flunka nye OLED-modeller »

(Kilde: pressemelding)

annonse