Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Ute etter ny TV? Her er våre anbefalinger, helt fra 6000 kroner og opp til 50 000 kroner

Vi nordmenn er glade i kjøpe ny TV i forbindelse med OL, og det har sjeldent vært et bedre marked å handle i. Prisene har sunket jevnt og trutt de siste årene, og du får nå utrolig mye mer for pengene enn du fikk for bare fem år siden.

Likevel er ikke alle TV-er like gode kjøp, og når det finnes hundrevis av forskjellige modeller å velge mellom er det ikke lett å vite hva som er best.

Derfor har vi satt sammen en oversikt over det vi mener er de beste modellene du kan velge nå, enten du skal se på OL i Pyeongchang, eller hvis du rett og slett ønsker deg en ny TV til filmer og TV-serier.

Vi har delt opp i ulike priskategorier nedover, og prøvd å finne alternativer i flere forskjellige størrelser. Vi begynner helt nede i 6000 kroner, mens de dyreste modellene koster over 50 000 kroner. Naturlig nok vil du ikke finne noen gigantiske TV-er i de billigste prissjiktene, og skal du for eksempel ha en TV på 70-tommer må du ut med over 15 000 kroner.

Her er våre anbefalte TV-kjøp:

Budsjett: Under 6000 kroner

Samsung UE55MU6195
55-tommer

Samsung UE55MU6195

Du trenger ikke å sprenge bankkontoen for å få en TV med god brukeropplevelse og bildekvalitet, og denne TV-en er det beste beviset.Da vi satte tre ulike modeller opp mot hverandre i denne prisklassen, var det denne Samsung-modellen som viste seg å være det beste alternativet. Til prisen får du også med deg støtte for 4K-oppløsning, noe som gjør at du får bedre bilde selv om du fortsatt ser på lavere oppløsninger.Sjekk testen av tre billige TV-er under 6000 kroner »

Budsjett: Under 10 000 kroner

Samsung UE65MU6195
65 tommer

Samsung UE65MU6195

Skal du ha en 65-tommer under 10 000 kroner flommer det ikke akkurat over av gode alternativer, men denne er det beste. Her får du 65-tommers utgaven av den modellen som stakk av med seieren i vår test av billige 55-tommere. Bortsett fra selve størrelsen er altså disse TV-ene like, og du får den samme gode brukeropplevelsen og bildekvaliteten som med lillebroren. Og det til fortsatt en ganske så hyggelig pris.Sjekk testen av tre billige TV-er under 6000 kroner »

Sony KD-55XE8505
55 tommer

Sony KD-55XE8505

Denne modellen fra Sony har mange gode egenskaper du ønsker deg under OL. 4K og HDR er selvfølgelig på plass, men også selskapets X1-prosessor. Sistnevnte garanterer god bildekvalitet, og vi har sett den samme systembrikken bli brukt i langt dyrere TV-modeller fra Sony. TV-en kjører Android, som betyr at du får solid med apper å velge blant og et lettforståelig grensesnitt.Les testen av storebror Sony XE93 som også har X1-prosessoren her »

Budsjett: Under 15 000 kroner

Philips 55POS9002
55 tommer

Philips 55POS9002

På dette prisnivået kommer vi endelig til OLED-TV-ene på markedet, og denne toppmodellen fra Philips er en skikkelig godbit. Her får du en fullspekket 55 tommer med OLED-panel som gir knakende godt sortnivå og farger, og med Android-grensesnitt er den enkel og fin i bruk. I tillegg får du selskapets gnistrende gode P5-prosessorer, som i fjor gjorde det veldig bra i en stor blindtest av OLED-TV-er i England. Kombinert med Philips' Ambilight-system, et lyssystem som mange setter stor pris på, er denne helt i toppen av TV-er under 15 000 kroner. Et trygt og knallgodt kjøp i dette pris-segmentet.Sjekk også den nye 65-tommers utgaven her »

Sony KD-65XE8505
65 tommer

Sony KD-65XE8505

Mens lillebroren ligger under 10 000 kroner, får du altså den samme modellen i 65-tommer for noen tusenlapper mer. Igjen er det den samme gode X1-prosessoren som gir deg en meget god bildekvalitet, og med Android som plattform er dette en TV som jobber godt mot mobilen din om du har en Android-mobil fra før. Dette er en LCD-TV som passer fint for deg som har en ganske opplyst stue.Les testen av storebror Sony XE93 her »

Budsjett: Under 20 000 kroner

Panasonic TX65EX700E
65 tommer

Panasonic TX65EX700E

Panasonic var markedsledende den gangen de lagde plasma-TV-er, og den råe bildekvaliteten disse skjermene hadde har selskapets utviklere tatt med seg over til sine nye LCD-modeller. Denne 7-serien fra Panasonic har et meget enkelt brukergrensesnitt, og ikke minst meget god bildekvalitet. Her får du høy presisjon i både farger og sortnivå – meget bra til LCD å være.Les hele testen av storebror EX780 her »

Samsung The Frame UE55LS003
55 tommer

Samsung The Frame UE55LS003

Er du lei av at TV-en henger som en livløs, sort plate når den ikke er i bruk? Lyst til å skille deg litt ut? Da er dette trolig TV-en for deg. Samsung lanserte denne modellen i 2017, og en av tingene som skiller denne fra mengden er at den kan brukes som en bilderamme når du ikke ser TV. Fra fabrikken kan du velge mellom mange ulike kunstverk, og i tillegg kan du abonnere på flere om du ønsker det. Disse finessene kommer altså i tillegg til det som ellers gjør Samsung-TV-ene til gode valg: Knallbra bildekvalitet og markedsledende brukervennlighet.Les hele testen av Samsung The Frame her »

Samsung UE75MU7005
75 tommer

Samsung UE75MU7005

Her får du Samsungs MU7-serie i 75 tommer til under 20 000 kroner. Med andre ord en gigantisk TV som burde gi deg mange timer med underholdning under dette års olympiske leker. Vær obs på at føttene til denne TV-en sitter plassert i ytterkant av TV-en, så du trenger et stort bord om du skal ha den stående på disse. Igjen får du Samsungs gode og meget brukervennlige Tizen-plattform, som blant annet merker automatisk hva du kobler til skjermen slik at du kan bruker TV-ens fjernkontroll til å styre også disse enhetene.

Budsjett: Under 30 000 kroner

LG OLED65C7V
65 tommer

LG OLED65C7V

Også denne modellen er en OLED-TV, og denne gangen er det en 65 tommer stor modell fra LG – den markedsledende produsenten av nettopp OLED-paneler – som resten av TV-verden bruker i dag. Dette er god modell som blant annet kan skilte med WebOS-plattformen til LG. Dette er etter vår mening den beste plattformen sammen med Samsungs Tizen OS hva gjelder brukervennlighet.

Samsung QLED QE75Q7F
75 tommer

Samsung QLED QE75Q7F

Samsung lanserte i fjor denne QLED-TV-en, en LCD-TV med kvanteprikker som viste seg å gi OLED god kamp om beinet. Her får du Q7-modellen i 75 tommer som kan blåse på med hele 1500 nits lysstyrke og utvidede farger. Denne TV-en er med andre ord kapabel til å vise flere farger og lysstyrke enn det som er standarden for HDR i øyeblikket. Samtidig bruker Samsung en smart løsning hvor de har trukket all bildebehandling og tilkoblinger ut i en egen boks, som overfører signalene via en syltynn optisk kabel opp til skjermen, slik at du slipper å mange kabler hengende ned fra skjermen. Takket være den kraftige lysstyrken er dette et meget godt alternativ til deg som har en stue med mye vinduer.Les hele testen av Samsung Q7 her »

Sony Bravia KD-55A1
55 tommer

Sony Bravia KD-55A1

Dette er toppmodellen fra Sony som bruker OLED-teknologien til å gi deg et design helt utenom det vanlige. TV-en bruker glasset foran selve panelet som høyttaler, noe som overraskende nok byr på en imponerende lydkvalitet. Kombinasjonen OLED og Sonys egen X1-prosessor viste seg også å gi oss noe av det beste innen bildekvalitet i 2017, og modellen fortsetter som en del av sortimentet til Sony også i 2018, helt uendret.Les hele testen av Sony A1 her »

Budsjett? Næh!

LG OLED65E7V
65 tommer

LG OLED65E7V

LG har mange gode OLED-modeller, og bildemessig er denne den beste etter vår mening. Du kan eventuelt legge på 14 000 kroner til – og heller velge W7-modellen – som du kan klistre på veggen. Men utenom den unike utformingen og lydplanken som følger med denne modellen, er E7-modellen like god når det kommer til bildekvalitet. Igjen får du også WebOS-grensesnittet, som gir det en enkel brukeropplevelse med massevis av gode apper å boltre deg i. Rett og slett en ekstremt god TV.

Panasonic TX65EZ950E
65 tommer

Panasonic TX65EZ950E

Om du er på jakt etter den beste bildekvaliteten uten at grensesnitt og antall apper spiller like stor rolle, er denne TV-en fra Panasonic den beste på nettopp dette. Her får du en fullblods OLED-TV som kan friste med et overlegent godt sortnivå, meget gode detaljer i mørke partier, og ikke minst meget gode farger. Panasonic viser at de fortsatt er en av de aller beste i highend-klassen med denne TV-en.Les hele testen av Panasonic EZ950 her »

Samsung UE82MU7005
82 tommer

Samsung UE82MU7005

Om du vil ha flest mulig tommer uten at du må selge bilen din, er dette en modell du bør ta en nærmere kikk på. Her får du en enorm TV på hele 82 tommer som vil gjøre selv nabo Jensen sjalu. Også denne TV-en har den meget brukervennlige Tizen-plattformen i bunnen. Skjermen har godt med lysstyrke som gjør den godt egnet til å stå i stuer med mye naturlig lys.

Les også
Dette koster de nye OLED-ene til LG
Les også
Årets Samsung-TV-er vil nesten ikke synes på veggen når de er avskrudd
Les også
Denne skal ha «verdens beste» TV-lyd – nå er den pyntet med eiketre
Les også
Nordmenn bruker stadig mer penger på forbrukerelektronikk
annonse