SniktittSamsung The Frame LS03N

Samsungs kunst-TV blir bedre, men prisen forblir den samme

Tek.no / Berlin: Samsung har nå fornyet sin nye kunst-TV, også kjent som «The Frame». Den henter blant annet en nyttig oppdatering fra sine brødre i selskapets QLED-serie.

Denne TV-en bruker du altså som et kunstbilde når du ikke ser TV, hvor du ut av esken kan velge mellom en drøss av ulike bilder – som takket være en avansert styring av lyset gjør resultatet ganske så naturtro.

I tillegg kan du klipse på egne rammer rundt selve skjermen som gjør at du få samme utførelse på TV-en som de øvrige rammene på bildene dine i stuen.

  • Sjekk ut testen av den første utgaven av The Frame her »

Ny rammefarge og kabel

En av tingene som er nytt er at du endelig kan få kjøpt en helt svart ramme til skjermen, noe Samsung visstnok har hatt etterspørsel etter, men ikke levert før nå. Selve TV-en er i utgangspunktet mørk uten disse rammen som henges på, men nå kan du altså få svart listverk til å feste rundt den.

En annen ting som er nytt er den lille kabelen som frakter bilde og strøm opp til TV-en. Denne løsningen kalles One Invisible Connection, og ble introdusert tidligere i år på selskapet nye Q-serie-modeller.

Den er så liten og tynn at den knapt er synlig på veggen – også om den henger uten noe som helst over seg. Vil du kamuflere den bort kan du fint sparkle den inn i gipsveggen din eller male over uten at det forringer signalene.

Flere farger på rammene er en av nyhetene for den nye Frame-modellen

Frame har blitt enklere å bruke

En annen nyhet i årets Frame-modeller er at selve grensesnittet for å velge kunsten som skal vises frem er fornyet. Det er enklere å finne frem i innholdet, og det har også blitt enklere å sette i gang visning av flere kunstverk etter hverandre. Da bytter TV-en mellom bilder en gang i blant. En hendig funksjon om du jakter litt automatisk forandring i stuen din.

På min lille rundtur i Samsung-båsen ble det også klart at utvalget kunst du kan velge mellom har økt. Det har kommet til nye museumer og gallerier siden første utgave av denne saken ble lansert i fjor. I tillegg kan du fortsatt abonnere på mer kunst dersom utvalget skulle bli for spinkelt.

Sammen med de rent praktiske endringene i denne serien, har Samsung også lansert en helt ny størrelse Frame. Den kan nå kjøpes som 49-tommer, i tillegg til 43-, 55- og 65-tommerne, som så langt har vært i salg. Dermed burde det være noenlunde greit å finne en størrelse som passer til din stue eller vegg.

Prisene på den nye versjonen av The Frame ser ut til å bli liggende i samme prisleie som den foregående versjonen, mens den nye 49-tommeren ser ut å havne på 13 995 kroner.

Her har du en variant med lyse rammer.

Får ikke Ambient-modusen

Hvis ikke kunst er det som interesserer mest, har Samsung en løsning for deg også, men da må du over fra Frame-TV-ene til toppmodellene i QLED-serien.

Ambient Mode kalles løsningen, og den går litt enkelt forklart ut på at TV-en kamufleres med samme mønster eller struktur som det er i veggen bak den. Løsningen er svært enkel å sette opp, og den styres gjennom Samsungs SmartThings-app.

Her ser du Ambient Mode på en Q9-modell.

Still deg foran TV-en med telefonen. Telefonen vil selv oppdage hvor TV-en er, og fotografere alt som er rundt. Dernest overføres bildet til TV-en. Allerede her er mønsteret og strukturen på plass, men etterpå bruker skjermen litt tid på å justere farger og kontrast i bildet, for å bli så lik som overhodet mulig veggen rundt.

Resultatet er overraskende pent, og vi kan ikke akkurat si at TV-en blir helt borte - det avhenger litt av lyssettingen og materialene den forsøker å gjenskape på skjermen. Men den kommer ganske nærme, og på sitt mest treffsikre er det vanskelig å skille skjermen fra veggen rundt.

Dette er en løsning jeg personlig fikk sansen for, og som jeg hadde ønsket å se i The Frame også. Men dette er altså en av funksjonene som Samsung ønsker å bruke til å skille mellom de to.

Også LG er tilstedet under messedagene i Berlin:
Sjekk selskapets nye monster av en Micro-LED-TV »

Les også
TV-ene for deg som vil ha noe annerledes i stua
Les også
Hollywood-profiler hardt ut mot innstilling du har på TV-en din
Les også
Årets Samsung-TV-er vil nesten ikke synes på veggen når de er avskrudd
Les også
Samsung The Frame UE55LS003: Aldri før har vi testet en så stuevennlig TV
annonse