Til hovedinnhold

Philips' nye 4K-skjerm har ekstrem lysstyrke og masse farger

Philips

Philips har nå avduket en ny skjerm med heftige egenskaper. Den nye modellen heter Momentum (436M6VBPAB) og er på solide 43 tommer.

Skjermen har 4K-oppløsning på 3840 x 2160 piksler, og den har også HDR-støtte. Det er imidlertid ikke hvilken som helst HDR-teknologi som er på plass i den nye skjermen, men den nye DisplayHDR1000-sertifiseringen.

DisplayHDR ble introdusert av VESA i desember og opererer med de tre kvalitetsnivåene 400, 500 og 1000, som betegner lysstyrken. Philips nye skjerm skilter med andre ord med en lysstyrke på solide 1000 nits, en egenskap ikke så altfor mange skjermer ennå har.

Philips

Masse farger

Modellen holder heller ikke tilbake når det gjelder fargegjengivelsen. Den leverer 10-bits farger med 100 prosent av BT.709-fargerommet og 97,6 prosent av DCI-P3-fargerommet, som begge er over kravet for DisplayHDR1000-sertifiseringen.

Panelet er av typen MVA og opererer med responstid på 4 millisekunder, og oppdateringsfrekvensen ligger på 60 Hz, som kanskje er det eneste punktet som ikke er til å hoppe i taket av. Typisk kontrastforhold ligger på 4000:1, men ved hjelp av produsentens «SmartContrast»-løsning som analyserer innhold og automatisk justerer farge og baklys skal den effektive kontrasten kunne heves vesentlig.

Av øvrige egenskaper får den nye Philips-skjermen Adaptive Sync, som er kompatibel med den mer kjente FreeSync-teknologien, for å hindre riving i bildene. En egen modus for å dempe det slitsomme blå lyset er også på plass, og det samme er Ambiglow-teknologien, som gir deg lys rundt skjermen som matcher innholdet.

Momentum 436M6VBPAB har ennå ikke fått norsk pris og lanseringsdato.

Acer har en heftig spillskjerm på gang: Den er nå utsatt igjen »

annonse