Til hovedinnhold
NyhetPhilips TV-er 2018

Oppdatert: Philips' nye OLED-skjermer har fått norsk pris

Så mye koster den nye 65-tommeren.

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Tek.no / Amsterdam: En av de aller billigste OLED-TV-ene du kunne kjøpe i 2017 var Philips sin 9002-modell.

På dagens lansering i Amsterdam kunne selskapet fortelle at de fortsetter serien også i 2018, men i tillegg slipper de en 65-tommers utgave av den populære skjermen.

Forskjellen er at navnet på den nye modellen ikke blir 9002, men 873 (trolig 65OLED873). Prismessig er ingenting klart, men om markedet forsetter å prise denne modellen like aggressivt som dagens 55 tommer, kan dette fort blir en «folkemodell» i 2018.

Sammen med denne kommer det dessuten en enda bedre OLED-modell som trer rett inn i rollen som toppmodell fra Philips i 2018. Denne er også 65 tommer, og heter 65OLED973. Legg merke til de tre siste sifrene, 973, som er modellnavnet du bør holde utkikk etter.

Prisene:

Philips 65OLED873: 36 995 kroner (veiledende)
Philips 65OLED973: 44 995 kroner (veiledende)

La oss først se litt nærmere på den litt billigere nykommeren, før vi fokuserer på Philips' nye toppmodell.

En premium-TV

Ettersom den nye 2018-modellen 873 er en videreføring av fjorårets mindre POS9002, kommer det kanskje ikke som noen overraskelse at designet er nesten identisk. Det betyr en meget slank og stilren TV, hvor foten er en bøyle som er lekkert tilpasset resten av TV-en.

POS9002 fortsetter å selges, men får altså en ny storebror i 873. Utseendemessig er de like så vidt vi kan se, annet enn at storebror altså er en 65 tommer.
Ole Henrik Johansen / Tek.no
Philips 873.

Dette er en TV som er såkalt UHD Premium-sertifisert, og oppgis til 3800 PPI (Picture Performance Index). Det er en indeks vi sjeldent hører så mye om, men det betyr at dette er en fullverdig UHD-skjerm som blant annet kan gi deg HDR-kvalitet med kraftigere lysstyrke enn tradisjonelle skjermer. Og i tillegg har den også mulighet til å vise deg flere farger enn et vanlig panel.

Naturlig nok har denne TV-en siste versjon av Ambilight-teknologien, som Philips i en årrekke har vært alene om. Dette er altså lys som omkranser hele baksiden av TV-en, og lyser i takt med fargene på TV-en.

Grensesnittet er som vanlig drevet av Android, som vi kjenner til fra tidligere Philips-modeller. Android har blitt stadig bedre på TV-er, og har begynt å ta igjen forspranget til de beste TV-grensesnittene til LG og Samsung.

Les for eksempel vår test av Samsung The Frame, så kan du se Samsung-grensesnittet Tizen i aksjon.

P5-bildeprosessor

P5-prosessoren er en viktig brikke for Philips, og dukker nå opp i langt flere modeller i 2018 enn kun toppmodellen.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Noe av det som gjør Philips' nye TV interessant er bildeprosessoren P5. Philips fokuserer mye på bildebehandling i år, noe som var en gjenganger på messegulvet i Las Vegas tidligere i år. Denne prosessoren er noe av grunnen til at 9002 har høstet gode kritikker fra ulike testere verden over på slutten av fjoråret, og trolig vil gjøre det samme i år.

VI ble stående og se litt på TV-en, og vi må si at dette virkelig blir en spennende TV å ta en nærmere kikk på når den kommer inn på testbenken vår. Som med mange andre OLED-TV-er kan også denne skjermen skilte med bunnløst sortnivå og fantastiske farger. Samtidig virker det som Philips har solid kontroll på detaljer i mørke partier. Dette er noe vi tidligere har sett at mange OLED-skjermer har hatt problemer med.

Som nevnt kommer denne modellen som 65 tommer, men prisen vil Philips ikke si noe om ennå. Men den er ventet å nå norske butikkhyller i løpet av første kvartal i år. Altså innen utgangen av mars. Hvis prisutviklingen til den mindre 55-tommeren i 2017 er noen slags indikasjon tipper vi 873 vil bli blant de billigere OLED-TV-ene på markedet i 2018.

803 blir en mellom-modell

Philips OLED803 kommer i både 55 og 65 tommer, og får bittesmå føtter for deg som ønsker det så stilrent som mulig.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

OLED873 blir den billigste OLED-modellen fra Philips i år. Sammen med toppmodellen blir det også en tredje variant, nemlig OLED803. Denne er i grunn ganske lik 873 med unntak av et par ting.

Med denne modellen får du nemlig en ennå slankere fot, som i kun er sto små, firkantede «pinner» som står fra skjermen. Dette er nok de mest minimalistiske føttene vi har sett hittil.

Sammen med de ørsmå føttene har dessuten denne modellen noe bedre lydkvalitet å fare med. På baksiden har nemlig selskapet funnet plass til tre ekstra bass-elementer, som skal gi lyden bedre fylde og krefter enn OLED873.

Utover dette er modellene identiske. Prisen på denne er heller ikke kjent, men er ventet i handelen før sommeren en gang.

Philips 973: Den nye toppmodellen

Philips hadde også med seg 973, selskapets nye toppmodell. Dette er en modell vi så vidt stiftet bekjentskap med under fjorårets IFA-messe, den gang under modellnavnet 9602. Da skrev vi at den trolig ville komme helt på slutten av 2017, men den gang ei.

Philips POS973 er selskapets nye toppmodell.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Også dette er en TV som lett kan passe inn på TV-benken din, med et flott design hvor foten er en lydplanke for å gi deg bedre lyd når du kun bruker TV-en til dette. Skjermen forøvrig er meget tynn, og har en kledelig glasskant rundt ytterkanten av skjermen.

Dette er naturlig nok også et Premium-sertifisert produkt, og Ambilight er på plass på tre av kantene på skjermen. Funksjonen består av ørsmå LED-dioder på baksiden av skjermen, som er rask i responsen og har mange farger å velge blant. Vi må si vi fortsatt har sansen for funksjonen, og dette er en av tingene som ville vippes oss i favør Philips versus andre TV-er om ting ellers var ganske likt.

Heller ikke denne TV-en har fått noe prislapp, men den er også ventet å finne veien til butikken i løpet av de kommende to månedene. Det blir spennende å se hva denne skjermen kan gjøre mot LG, Samsung og Sonys nye toppmodeller, som også er ventet i salg i løpet av våren/sommeren.

annonse