Til hovedinnhold

Samsung vil kutte alle kabler fra TV-en

Når vi tenker på trådløse enheter er det gjerne telefoner og hodetelefoner som utmerker seg. Disse kan kommunisere trådløst over internett og dessuten i stadig større grad lades uten kabel, med såkalte induksjonsladere som de legges oppå.

Et patent fra 2018 som LetsGoDigital plukket opp denne uken, viser at ingeniørene til Samsung ser på muligheten for å utnytte lignende induksjonsteknologi for sine gigantiske TV-er en gang i fremtiden.

Det kan bety TV-er uten hverken strømkabler eller signalkabler.

Krever tre enheter

Denne patenttegningen viser hvordan Samsung ser for seg å drive TV-ene sine uten noen kabler koblet til.

Ifølge patentet skal TV-ene utstyres med en trådløs lader som ligger skjult i bakkant, mot veggen den er montert på. Laderen henter strøm fra en «mellomstasjon» som også er trådløs og kan fungere som en lydbar, og er plassert mellom TV-en og en basestasjon på TV-benken. Sistnevnte er koblet til strømnettet med kabel.

En egen trådløs lader skjules bak TV-en.

Løsningen gir ingen synlige kabler på veggen din, men kompromisset er altså at du trenger to separate enheter i tillegg til selve TV-en.

Utfordringene står i kø

Om Samsung faktisk jobber seriøst med en TV som fungerer uten strømkabel får vi ikke svar på før den eventuelt annonseres. Dersom den dukker opp har selskapet måtte finne en løsning ikke bare på å overføre nok strøm til drive TV-en kontinuerlig på en sikker måte, men også for å unngå interferens med andre enheter. En annen utfordring er selvsagt hvor stor avstand det kan være mellom de ulike enhetene uten at strømmen kuttes.

Om du synes alle kablene som strekker seg opp til TV-en din er sjenerende og ikke vil vente på et produkt som kanskje ikke kommer har Samsung allerede en ganske fiffig løsning i form av sin One Connect-kabel.

Samsungs nåværende løsning: One Connect-kabelen.

Nesten usynlig tilkobling:
Én kabel leverer både strøm og signaler til TV-en »

(Kilder: LetsGoDigital via SlashGear)

Les også
Nye TV-er får filmmodus som slår av «bildeforbedringer»
Les også
Nå kommer Samsungs gigantiske «vegg-TV»
Les også
Samsungs nye TV er ment for «generasjon mobiltelefon»
Les også
Samsung putter endelig QLED-teknologi inn i sine «kunst-TV-er»
Les også
Les dette før du henger opp TV-en på veggen
Les også
Årets Samsung-TV-er vil nesten ikke synes på veggen når de er avskrudd
annonse