Nyhet

Utvikler minimal kortleser for Android-dingser

Lar deg bygge ut lagringen på telefoner og nettbrett uten minnekortplass.

En periode var det vanlig at nesten alle telefoner som kunne dra nytte av det hadde en minnekortplass. Slik er det ikke i dag. Haugevis av telefoner leveres med intern lagring, og bare det. Det kan være et problem, nesten uansett hvor stort det innebygde minnet er. Et nytt Kickstarter-prosjekt ønsker nå å bøte på dette.

Bitteliten kortleser

Det dreier seg nemlig om en minnekortleser med Micro-USB-kontakt i andre enden. Dingsen utnytter nyere mobiltelefoners støtte for såkalt USB-on-the-go. Idéen er så enkel at vi ikke føler oss helt sikre på at ingen har laget noe liknende fra før, men gitt oppmerksomheten prosjektet har fått – og påfallende lite treffsikre søkeresultater på Google, kan det virke som om Andy & Rich i California er først ute.

Det er allerede mulig å koble til alskens minnekortlesere til mobiltelefoner. Vi har sogar fått til å koble en diskettstasjon til Sonys Xperia Z. Det nye her er hvor mye mindre og mer praktisk løsningen er. Her slipper du å bruke til dels store overganger. Alt er i én pakke – og den er liten nok til at den sannsynligvis ikke er i veien under enkelte typer bruk, f.eks. filmtitting.

Forhåndsbestill for 70 kroner

Prosjektet er allere et godt stykke forbi målsetningen, som var på skarve 5000 dollar, eller rett i underkant av 30 000 kroner. Det er likevel fortsatt mulig å støtte prosjektet, og for 12 dollar, eller omtrent 70 kroner, får du minnekortleseren inkludert frakt, når det ferdige produktet er klart.

Dingsen har dessuten en hette og er laget for å kunne henge fredelig på nøkkelknippet ditt, helt til den behøves. Praktisk!

Støtt utviklingen eller se hvilke enheter den funker med på Kickstarter

Les også
– Microsoft planlegger Google Glass-konkurrent
Les også
Se, Xperia Z virker med diskettstasjon!
annonse