Tek.no

Nyhet

Dette er innsiden av Googles servermekka

Se de herlige bildene fra parkene som driver søkegiganten.

18 Okt 2012 12:06

Side 1

Søkegiganten Google har en rekke enorme serverparker spredd utover kloden, trolig har de flest i hele verden. Serverne skal holde den enorme søkemotoren tilgjengelig til en hver tid, samtidig som tjenester som Youtube skal sende deg tonnevis med video uten avbrudd.

Men nøyaktig hvordan disse datasentrene ser ut har i all tid vært en av Googles mest bevoktede hemmeligheter. Ingen har tidligere kunne vise hvordan det ser ut på innsiden –før nå.

Selskapet har nå sluppet et hav av bilder og Street View-kart over enkelte av sine datasentre. I tro Google-stil er det meste fargerikt, organisert og tidvis direkte sexy.

Massive arealer

Når du er en aktør som driver en betydelig del av Internett, trengs det massive arealer for å huse dataparkene. Ett av sentrene på bildene har 10 000 m2 i gulvareal – og det er bare serverrommet. De tekniske rommene der kjølevæsker organiseres kommer i tillegg.

Utover bildene har ikke Google frigjort stort når det kommer til spesifikasjoner, oppsett og programvare. Det er kun snakk om lekre bilder i sin enkleste form.

Over den neste sidene følger alle bildene Google har sluppet. Du kan besøke det dedikerte nettstedet for datasenterbildene her, og ta en Street View-tur i ett av dem her.

Få også med deg bildene fra da vi besøkte Googles hovedkontor i California »

Se flere spennende bilder på side 2 »