Til hovedinnhold

Google har nådd ny trafikk-milepæl

Oppsiktsvekkende tall fra stor nett-undersøkelse.

Tek.no

Alle vet at Googles tjenester er populære og fyller en vesentlig del av den tiden mange bruker på Internett. Søkemotoren er en av verdens mest besøkte nettsteder, og det samme gjelder Google-eide YouTube, som for litt siden nådde én milliard brukere.

Populariteten vokser hele tiden, og nå kan et analysefirma ved navn DeepField kunngjøre at Google har satt en ny amerikansk rekord når det gjelder utbredelsen av selskapets tjenester.

25 prosent av Internett-trafikken

Etter en omfattende innsamling av data har analysefirmaet kommet frem til at Googles tjenester nå står for intet mindre enn 25 prosent av amerikanerenes totale Internettbruk. Til sammenligning lå tallet på kun 6 prosent i 2010, noe som altså betyr at veksten har vært temmelig ekstrem.

DeepField kan videre rapportere at så mye som 60 prosent av samtlige enheter som er tilknyttet Internett utveksler informasjon med Google-servere i løpet av én gjennomsnittlig dag.

Basert på denne informasjonen konkluderer analysefirmaet med at Google nå er større enn Facebook, Netflix og Twitter til sammen når det gjelder brukerandel i USA.

Tallene er basert på et tverrsnitt av USA og data fra en rekke Internett- og infrastrukturleverandører, og gir selvsagt ikke det fulle bildet. Ifølge DeepField selv er undersøkelsen imidlertid den største som pågår i sitt slag. Google selv har for øvrig ikke kommentert funnene.

Google bygger stadig nye serverparker for å ta unna trafikken:
Slik ser det ut på innsiden av parkene »

(Kilde: DeepField, via Wired, Engadget)

annonse