Til hovedinnhold

Denne VR-kontrolleren gir spill en ekstra trøkk

Kan brukes sammen med Oculus Rift-brillene.

Kickstarter

Den tradisjonelle musen og tastaturet ser ikke ut til å være i umiddelbar fare for å bli byttet ut, men like fullt finnes det tydeligvis mange oppfinnsomme sjeler som ser stort potensiale i å veive med hendene foran PC-en på en eller annen måte.

Bevegelsessensoren Leap Motion er på full fart ut på markedet, med tilsvarende konsepter som Haptix også underveis.

Nå ligger det et nytt produkt på Kickstarter som også presenteres som en mulig arvtaker til mus og tastatur. Produktet heter iMotion og er en bevegelseskontroll som i alle fall delvis befinner seg i «virtual reality»-territoriet.

Fysisk tilbakemelding

iMotion, som altså ikke har noe å gjøre med Apple, er en sak du trer over hendene og som ifølge utviklerne gir deg et virtuelt, tredimensjonalt «berøringsrom» hvor du kan gripe virtuelle objekter og flytte dem rundt.

Foto: Kickstarter

Det som er spesielt med produktet er at den gir brukeren en såkalt taktil tilbakemelding når man berører et objekt, det vil si at man man kan «kjenne» det fysisk med hendene.

I tillegg til å gi deg en litt annerledes grensesnitt-opplevelse i for eksempel Windows, ser utviklerne også for seg spennende bruksområder i spill, hvor iMotion fint kan brukes sammen med Oculus Rift-brillene og gjøre omtrent samme nytten som det såkalt STEM-systemet vi nylig skrev om.

Slippes i februar

Til slikt bruk er det også fullt mulig å feste iMotion-kontrollene til selve kroppen for å lese av kroppens bevegelser og posisjon. Når det gjelder presisjon skal produktet være i stand til å registrere bevegelser ned til 2 milimeter.

iMotion skal være enkel i bruk og krever kun et webkamera for å fungere. Den er kompatibel med både Windows, Android, iOS og Linux. Kickstarter-målet ligger på 100 000 dollar, og i skrivende stund er 29 000 dollar samlet inn med 27 dager igjen.

De første kommersielle eksemplarene skal være klare til utsending i løpet av februar 2014. Prisen ligger på kun 49 dollar for Kickstarter-donorene som var først til mølla, men den vil trolig ende opp med å bli høyere. Les mer på Kickstarter og produktets hjemmeside, og se video under.

iMotion og Oculus Rift kan bli et artig par: Her fyrer vi opp VR-brillene for første gang (Ekstra-sak) »

(Kilde: Kickstarter, via Engadget)

Mer om
annonse