Til hovedinnhold

Dette VR-systemet bruker norsk teknologi

Kan brukes med Oculus Rift-brillene og gir en realistisk VR-opplevelse.

Sixense

For en stund siden skrev vi om et nytt Kickstarter-finansiert sensorsystem kalt STEM System, som blant annet skal bidra til en kraftig forbedring av Virtual Reality-teknologien.

Systemet består av et antall elektromagnetiske sensorer som kan plasseres på kroppen og i en håndkontroll for å registrere brukerens posisjon og bevegelser med svært høy presisjon og meget god responstid.

Sensorene kan brukes sammen med de mye omtalte VR-brillene Oculus Rift, noe som for eksempel gjør det mulig å gjenskape brukerens hender og føtter virtuelt i VR-spill på en realistisk og intuitiv måte, samt å kikke rundt hjørner og lignende.

Bruker norsk teknologi

Nå viser det seg at utvikleren av STEM System, Sixense, faktisk har benyttet seg av norsk teknologi for å gjøre dette konseptet mulig. Det er nemlig det norske selskapet Nordic Semiconductors som har levert trådløsteknologien til det nye sensorsystemet.

Nærmere bestemt er det RF-brikken «Gazell» på 2,4 GHz som benyttes i STEM-sensorene, en brikke som er allerede er svært utbredt i andre produkter. Valget skal ha falt på Nordic Semiconductors brikker fordi de både er strømgjerrige og fordi de gjorde det mulig å kutte latensen helt ned til under 10 millisekunder.

Sixense mener en lavest mulig responstid er avgjørende for VR-opplevelsen, noe de mener de ikke ville klart å få til uten det norske selskapets løsning. Nordic Semiconductors er på sin side glad for å kunne støtte spillteknologien.

Kommer neste år

– Vi investerer store ressurser i våre 2,4 GHz-løsninger for å støtte produkter som folk har råd til. Spilling er intet unntak, og det er gledelig at vår trådløsteknologi kommer til anvendelse på et slikt høyteknologisk område, hvor hvert millisekund virkelig teller, sa salgssjef i Nordic Semiconductors Geir Langeland i en pressemelding.

Nordic Semiconductors ble stiftet i 1983 og produserer integrerte kretser til en rekke trådløse produkter, som tastaturer, mus, spillkonsoller og sportsutstyr. Eksempelvis bruker Logitech og Microsoft selskapets brikker i omtrent alle sine mus og tastaturer.

Nå kan de altså legge VR-teknologi til porteføljen. Det er uvisst akkurat når STEM-systemet skal lanseres kommersielt, men de første eksemplarene skal visstnok sendes ut til Kickstarter-donorene i juli neste år. For mer informasjon om virkemåten kan du gå til Sixense' hjemmeside, og se også demonstrasjonsvideo under.

VR-teknologi kan brukes til så mangt: Slik kan du bruke Oculus Rift i Street View (Ekstra) »

(Kilde: Pressemelding)

Mer om
annonse