Til hovedinnhold

Nytt tastaturkonsept tar av på Kickstarter

Slår mus, tastatur og pekepinne sammen i ett.

Solid Art Labs

Å gjøre det mer ergonomisk å bruke PC-en er noe det jobbes med hele tiden, både i form av å forbedre eksisterende produkter, men også i form av å finne opp helt nye konsepter.

Nå har det dukket opp et nytt produkt på finansieringsnettstedet Kickstarter som antakelig ligger litt på siden av det som hittil er blitt presentert av IT-bransjen.

Et San Francisco-basert selskap som heter Solid Art Labs har nemlig unnfanget et produkt som slå sammen både tastatur, joystick og mus i én og samme enhet. Oppfinnelsen har fått navnet «King's Assembly», og har så klart å samle inn hele ti ganger mer de ønsket i kampanjen – totalt har de nå 1,2 millioner kroner å rutte med.

Fokus på ergonomi

Produktet består av to «minitastaturer», ett for hver hånd, som kan beveges rundt akkurat som en mus. Tastaturene har en sterkt buet form som gjør at samtlige taster skal være innen rekkevidden til fingrene, og produktet har også tommelstikker og egne taster for hver av tomlene.

Foto: Kickstarter

Idéen til den spesielle innretningen fikk oppfinneren Eric Charlton, som både er ingeniør og en ivrig spiller, etter lang tids frustrasjon over å stadig måtte flytte hendene mellom musen og tastaturet under spillingen.

Charlton brukte lang tid på å studere formen til hendene og måten de beveger seg på for å komme opp med denne ergonomiske løsningen. Nå håper han altså å ha knekt koden med et produkt som gjør alle kontrollbehov lett tilgjengelige, uten noe anstrengelser.

På den tekniske siden er produktet utstyrt med de velkjente, mekaniske Cherry MX bryterne av varianten Brown. Musesensoren er av typen Avago 9800, som har en oppløsning på 8200 DPI, og de analoge tommelstikkene skal visstnok tilsvare dem man finner på håndkontrollene til spillkonsoller.

Stor Kickstarter-suksess

Produktet ble ekstremt populært på Kickstarter. Målet til utviklerne lå på 20 000 dollar, men i skrivende stund har donasjonene kommet opp i hele 200 000 dollar med to dager igjen.

Det betyr igjen at samtlige av de såkalte «stretch»-målene til selskapet med møtt med god margin, noe som blant annet innebærer at designet og ergonomien vil bli kraftig oppgradert, og ikke minst at produktet er blitt trådløst.

Det er uvisst hvor mye det endelige produktet vil koste, men for donorene på Kickstarter var minstekravet 200 dollar for å sikre seg et eksemplar. Produksjon og levering skal etter planen starte rundt september i år. Se Kickstarter-siden og video under for mer informasjon.

Sjekk ut dette om du foretrekker «vanlige» tastaturer: Roccats nye spilltastatur var verdt å vente på »

(via Shortlist)

Mer om
annonse