Til hovedinnhold

Virtual Reality blir enda mer avansert

Endelig kan du kikke rundt hjørner og over kanter.

Sixense

Det er primært Oculus Rift som har hatt hovedrollen i gjenopplivningen av «virtual reality»-fenomenet, og siden har også produkter som tredemøllen Omni og drakten ARAIG blitt presentert, som bidrar til en mer fullverdig VR-opplevelse.

Alle disse konseptene ble unnfanget på Kickstarter, og nå har det dukket opp nok en etterlengtet oppfinnelse på nettstedet som fyller enda et «hull» i VR-teknologien.

Presis kroppssensor

Oppfinnelsen har fått navnet STEM System og er et system som består av opptil fem trådløse bevegelsessensorer, som skal være i stand til å presist følge posisjonen til brukerens kroppsdeler – som hendene, føttene og hodet.

Det dette åpner for i praksis er at brukerens «virtuelle» kroppsdeler vil oppføre seg på samme måte som i virkeligheten, noe som altså innebærer en langt mer naturlig og intuitiv interaksjon med den virtuelle verdenen.

Utvikleren har laget et par demonstrasjonsvideoer (se under) av hvordan systemet fungerer sammen med VR-brillene Oculus Rift. I videoene ser man blant annet hvordan man kan bøye seg ned for å plukke opp gjenstander, kikke rundt hjørner eller lene seg over kanter for å titte ned.

Spill vil være et av de mest nærliggende bruksområdene, men teknologien kan også tenkes å bli brukt i nye PC-grensesnitt. I så måte har utvikleren valgt å gjøre STEM-systemet til en åpen plattform for å invitere utviklere av både spill og utstyr til å finne opp måter å implementere teknologien på.

Langt over finansieringsmålet

Hundrevis av spill vil for øvrig allerede ha støtte for produktet når det lanseres, via Sixense' programvare MotionCreator, som gjør at du kan konvertere bevegelsene som fanges opp av STEM-systemet til taste- og musekommandoer i spillet.

Ikke uventet er prosjektet meget populært på Kickstarter. Målet lå på 250 000 dollar, men i skrivende stund er finansieringen kommet opp i hele 500 000 dollar med 22 dager igjen.

Prototypen skal visstnok være klar i januar neste år, og de første eksemplarene vil sendes ut til Kickstarter-donorene i juli. En sum på 300 dollar eller mer må til å sikre seg pakken med fem sensorer. Gå til Kickstarter-siden for mer informasjon, og sjekk videoene under.

Sammen med Oculus Rift-brillene kan dette bli bra:
Vi pakket nylig opp de herlige brillene »

(Kilde: Kickstarter)

annonse