Til hovedinnhold

Denne drakta lar deg føle spillet på kroppen

Hvert slag og skudd i spillet treffer deg.

Produsenten
Anders Brattensborg Smedsrud

Innlevelse i spill står i sentrum om dagen. Det er enorm interesse for VR-brillene Oculus Rift, og nå senest Kickstarter-prosjektet Omni, som bokstavelig talt lar deg vandre rundt i spillet for egen maskin.

ARAIG lar deg føle spillet

Et nyopprettet Kickstarterprosjekt vil også være med på denne treden. Det nye prosjektet vil ikke bare at du skal kunne se og høre, men også føle spillet. Utvikleren har døpt den nye oppfinnelsen ARAIG, som er en vest du har på deg mens du spiller. Vesten er fylt med ulike sensorer slik at den kan simulere følelser på kroppen din, ut i fra situasjonen til spillfiguren i skjermen.

– Produktet er en portal gjennom TVen. Spilleren kan føle regnet som faller på skuldrene, og kjenne bakken som rister i det en tanks kjører forbi, skriver utviklerne selv på Kickstarter.

ARIAG-vesten i bruk (Bilde: Utvikler)

Vondt å tape i fremtidens spill

Vesten er multiplatform, som vi si at den kommer til å støtte neste generasjons konsoller og PC. De innebygde surroundhøytalerne skal sammen med en mikrofon gi en virkelig god innlevelse. Ulike sensorer gir tilbakemelding via lokalisert lyd, eller med fysisk trykk.

Se for deg en boksekamp i for eksempel UFC, der du får et saftig støt i overkroppen når motstanderen din slår knock-out på deg. La oss bare håpe man kan justere styrken på denne saken.

Du kan støtte prosjektet på Kickstarter. Målet er 900 000 dollar, og i skrivende stund har over 330 personer gitt 80 000 dollar med 23 dager igjen. Utvikleren frister også med vester designet som Batman, Master Chief og Iron Man om de lykkes. Om du fikk veldig lyst på en, så kan du sette den opp på ønskelisten til julen 2014.

En løsning som dette ser ut til å passe ypperlig med Oculus Rift:
Vi har testet Oculus Rift – råere blir det ikke »

(Kilde: Kickstarter)

annonse