Nyhet

Google vil leie Chrome-laptoper til studenter

Google lanserte sin lenge etterlengtede Chromebook på I/O-konferansen i San Francisco i går – og nå har det kommet frem flere detaljer rundt hvordan Google ønsker å tilby det nettbaserte operativsystemet.

Søkegiganten deler kundemassen inn i tre hovedkategorier – ordinære brukere, undervisningssektor og næringsliv. Førstnevnte gruppe kan kjøpe Chromebook som vanlig, mens de to sistnevnte vil få tilbud om spesifikke leieavtaler.

Tre år

Bedrifter vil kunne leie Chromebook-enheter for 28 dollar, eller rundt 150 kroner, i måneden. Skoler og studieinstitusjoner vil bli tilbudt en litt lavere sum – 20 dollar/110 kroner per måned.

Acer Chromebook

Det er en hake ved disse tilbudene – parten innen undervisning eller næringsliv må nemlig skrive under på treårige kontrakter med Google, slik at søkegiganten får betalt for hele produktet.

Det positive ved dette er at man får support fra Google hele veien og slipper store kostnader med vedlikehold, oppdateringer av programvare, problemer med virus og så videre.

Man kan kjøpe seg ut av kontrakten for den totale prisen over tre år, men det spørs om det er et stort poeng ettersom man da ikke lenger vil motta kundeservice fra Google. Er man i tvil, bør man kanskje kjøpe istedenfor å leie i utgangspunktet.

Løsning for bedrifter

Leie eller abonnement kan være veien å gå for Google med sine nye Chromebook-maskiner. Nettskyen har de aller fleste programmer studenter og elever trenger til undervisning, men dette kan være problematisk for bedrifter med tanke på spesialiserte, proprietære programmer de trenger til forretningsvirksomheten sin. Det samme gjelder ved studier som krever avanserte programmer.

For å løse dette, har Google slått seg sammen med Citrix for å bruke deres Receiver-system – som tillater brukeren å kjøre spesialiserte programmer gjennom en backend-server. Dette skal visstnok virke "overraskende bra," ifølge de som har fått det demonstrert.

For flere detaljer om Googles tilbud, les denne artikkelen.

Din mening

Hva syns du om Googles forretningsmodell? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under!

(Kilder: Engadget, Forbes)

Les også
Denne skjermen er den første av sitt slag
Les også
Chrome OS blir mer og mer likt Windows
Les også
Google Chrome går snart forbi Firefox
Les også
Google lover raskere surfeopplevelse
Les også
Billig mini-PC snart ferdig
Les også
Samsung lanserer Chromebook i Europa
Les også
Google vil lansere Skype-aktig tjeneste i Chrome
Les også
Google Maps får rutetider på buss og t-bane
Les også
Googles bildeformat vil konkurrere med JPG
Les også
Første stasjonære PC med Chrome OS
Les også
Opera sure på Google
Les også
Google lanserer Chromebook
Les også
Vil fjerne kopibeskyttet materiale
Les også
Chrome OS rykker nærmere
Les også
Chrome OS presentert
annonse