Til hovedinnhold

Google Chrome går snart forbi Firefox

Om ikke lenge kan verden få en ny andreplass blant nettleserne.

Ifølge beregninger fra StatCounter vil Google Chrome ta andreplassen vekk fra Firefox over de mest brukte nettleserne på verdensbasis. Internet Explorer fra Microsoft vil fremdeles trone på førsteplassen, men populariteten synker også for den.

Statistikken for september viser at det er 41,7 prosent som bruker Internet Explorer til å surfe på nettet med, mens Firefox ligger på 26,8 prosent, med Chrome rett i hælene på 23,6 prosent.

Klar tendens

Dette betyr at Google Chrome har økt sin andel med åtte prosent siden januar i år – og veksten til bruken av nettleseren ser ikke ut til å avta. I samme periode har både Firefox og Internet Explorer falt med fire poeng hver seg.

Det ser med andre ord ut til at forbrukerne bytter ut Internet Explorer og Firefox i en merkbar grad til fordel for Chrome, mens den norske nettleseren Opera fremdeles spiller en forholdsvis ubetydelig rolle.

I sine prognoser for utviklingen fremover, viser StatCounter at Chrome vil ta igjen Firefox i løpet av november, og vil ha overtatt andreplassen fra og med desember:

Andre tall

Ikke alle analysefirmaer er enige med StatCounters beregninger. Net Applications hevder at Chrome kun har en andel på 15,5 prosent, mens Firefox og Internet Explorer skal ligge på henholdsvis 22,6 og 55,3 prosent.

Net Applications er likevel ikke uenig i at Chrome til syvende og sist vil ta andreplassen fra Firefox, men de forventer at det først vil skje fra midten av 2012.

(Kilde: Computerworld)

annonse