Google lanserer Chromebook

Søkegiganten har på Google I/O-konferansen presentert det de kaller for «Chromebook». Det er bærbare maskiner fra Samsung og Acer med Chrome OS forhåndsinstallert. Dermed går Google til angrep på et marked som domineres av Microsoft og Apple.

De nye maskinene skal ifølge Google kunne starte opp på noen få sekunder (7 sekunder eller raskere), og den forhåndsinstallerte programvaren blir automatisk oppdatert. Kjernen i Chromebook er nettleseren – Google mener brukere flest tilbringer mesteparten av PC-brukertid på nettet uansett, og har derfor basert operativsystemet på nettopp dette.

Chromebooks vil ifølge Google ha batterikapasitet på rundt et døgn, og den leveres med innebygd 3G (valgfritt). Maskinen har allerede en rekke sikkerhetslag innebygd, slik at brukeren skal ikke trenge å installere noen sikkerhetsprogrammer.

Chrome OS skal i de nye maskinene ifølge nettstedet cnet.com få offline-mulighet med et filbehandlingsprogram.

Les mer om Chromebook på google.com/chromebook.

Chromebooks skal etter planen være tilgjengelige onsdag 15. juni i USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Nederland, Italia og Spania. Flere land kommer etter hvert. Prisen skal ligge på 349 USD.

(Kilder: Foxnews, Google Blog)

Les også
Samsung lanserer Chromebook i Europa
Les også
Første stasjonære PC med Chrome OS
Les også
Google vil leie Chrome-laptoper til studenter
Les også
Google Music lanseres i dag
Les også
HIS Multi-View II
Les også
Disse bærbare PC-ene anbefaler vi
annonse