Til hovedinnhold
NyhetGoogle lover en raskere surfeopplevelse

Google lover raskere surfeopplevelse

Chrome 13 er klar med spennende nyheter.

Google fortsetter lanseringene av nettleseren Chrome i rekordfart, versjon 12 ble lagt ut i juni, og nå er versjon 13 klar. Selv om det er kort tid mellom hver versjon, kan Google nå friste med et par spennende nyheter.

Få opp et søkeresultatet øyeblikkelig

En av nyhetene i Chrome 13 er noe Google har kalt for «Instant Pages». Dette er en funksjon som tipper hva du kommer til å skrive mens du skriver noe i søkevinduet. Du trenger med andre ord ikke å trykke på Enter-tasten for å få opp et søkeresultat.

«Instant Pages» skal være slått på som standard – dersom den ikke er det, kan den aktiveres via verktøyikonet øverst til høyre i nettlesere, Alternativer, Generelt og Søk. Sett en hake ved «Aktiver Instant for å gjøre søk og nettlesing raskere».

Google mener denne funksjonen vil gjøre surfeopplevelsen raskere. Vær oppmerksom på at «Instant Pages» foreløpig bare fungerer med den engelske språkversjonen av søketjenesten til Google.

Forhåndsvisning og sikkerhetsoppdateringer

En annen nyhet i Chrome 13 er forhåndsvisning av utskrifter. Når du høyreklikker på en nettside, og velger «Skriv ut..» fra menyen, vil du få opp forhåndsvisning som kan brukes til å tilpasse siden til en utskrift.

Google har også fikset rundt tredve sikkerhetshull i nettleseren. En rekke av disse hullene skal være oppdaget av uavhengige forskere som har rapportert til søkegiganten, og fått betalt for dette. Google skal ifølge nettstedet winbeta.org denne gangen har betalt 16 000 USD (89 000 NOK) for informasjon om sikkerhetshullene.

Last ned

Den nyeste Chrome-versjonen finner du på google.com. Dersom du har Chrome installert fra før av, kan du enkelt oppgradere. Det gjør du via verktøyikonet øverst til høyre i Chrome-vinduet, og menyvalget «Om Google Chrome».

(Kilder: Google, Winbeta)

annonse