Til hovedinnhold

– Ikke installer den seneste Meltdown-patchen

Intel med klart råd etter problemfylt oppdatering.

Andrea Bruer, Tek.no

To uker etter at at den mye omtalte Meltdown og Spectre-sårbarheten ble avslørt, slapp Intel en oppdatering til prosessorene sine. Det skapte problemer for mange nye PC-er med enten Broadwell- eller Haswell-prosessorer, og nå har Intel tatt konsekvensen av dette med et utvetydig råd: Ikke installér den.

På sine nyhetssider opplyser Intel nå at de omsider har identifisert problemet med den seneste oppdateringen, med den anbefalingen at både PC-produsenter og sluttbrukere ikke bør benytte den i det hele tatt.

Intel bekrefter at den eksisterende fiksen fører til at PC-er rebooter, og at den også fører til annen «uforutsigbar system-adferd», uten at det er klart hva dette består i.

Slipper trolig ny versjon snart

Bilde: Vegar Jansen, Tek.no

Prosessorgiganten har allerede sluppet en testversjon av en ny oppdatering til sine industripartnere, og vil ganske snart slippe en endelig utgave som forhåpentligvis både fikser de mye omtalte sikkerhetshullene og lar være å klusse til PC-ene for folk. Det er uvisst når denne vil foreligge, men det er trolig ikke lenge til.

Som vi meldte forrige uke har Meltdown/Spectre-oppdateringen ikke bare ført til omstartsproblemer, men også til at mange PC-er går direkte til blåskjerm etter å ha installert oppdateringen, et problem som skal være ganske omfattende. Dette problemet er ikke omtalt av Intel i denne omgang, men trolig jobber selskapet også med denne saken i den kommende oppdateringen.

De opprinnelige problemene til Meltdown-oppdateringen var at den i teorien ville føre til et betydelig ytelsestap, og de andre problemene har altså dukket opp senere. Heller ikke AMD-plattformen er helt skånet, og etter at eiere av AMD-maskiner rapporterte at maskinene deres ikke er mulig å starte opp igjen etter Meltdown- og Spectre-oppdateringene, stanset Microsoft simpelthen disse oppdateringene.

Intel og AMD har laget sin første samarbeidsprosessor: Så god er den »

(Via Engadget)

annonse