Nyhet

Så god er Intel og AMDs første samarbeidsprosessor

Lovende resultater, ifølge ny lekkasje.

Mange ble nok overrasket da det sent i fjor høst ble varslet om at erkekonkurrentene Intel og AMD skulle samarbeide om en prosessorfamilie under navnet Kaby Lake G, som vi fikk en titt på for litt siden. Nå har den første Intel/AMD-prosessoren også dukket opp i en ytelsestest hos nettstedet HotHardware.

Prosessoren som ble testet var Intel Core i7-8705G-brikken, sittende i Dells nye hybridutgave av XPS 15, som vi nylig skrev om. Denne brikken kommer med AMDs grafikkløsning Radeon RX Vega M GL.

Gode resultater

Bilde: Intel

HotHardwares testet ytelsen med spillet Rise of the Tomb Raider med en oppløsning på 1920 x 1080 piksler og høy bildekvalitetsinnstilling, og endte med en gjennomsnittlig bildefrekvens på 35 bilder per sekund. Dette var altså med en XPS 15 2-in-1, som var utstyrt med 16 GB minne.

For å sammenligne med spillet testet på en bærbar PC med tilsvarende spesifikasjoner, hvor AMDs grafikkløsning var byttet ut med det dedikerte, bærbare skjermkortet GeForce MX 150 fra Nvidia, som kun leverte 23 bilder per sekund under samme forhold.

I tillegg ble Intels integrerte HD 620-løsning også testet, og den ga bare 8 bilder per sekund i ytelsestesten. Med andre ord ser de nye hybridbrikkene fra Intel og AMD ut til å innfri når det gjelder ytelse.

Grundige tester vil nok bli utført etter hvert som de nye Kaby Lake G-brikkene dukker opp i flere forbrukerprodukter utover året. Enn så lenge er nevnte XPS 15 2-in-1, i tillegg til Intels mye NUC-maskin, blant de få som har de nye brikkene.

Intel har problemer med prosessorene sine: Mange får nå blåskjermer av Meltdown/Spectre-fiksene »

Les også
Nå har Coffee Lake kommet til bærbare PC-er
Les også
AMD slipper programvare som gir deg bedre ytelse i de mest populære PC-spillene
Les også
15-tommere til 10 000 kroner: AMDs Ryzen-prosessorer gir deg bedre spillgrafikk
Les også
AMD trapper opp produksjonen av grafikkort for å møte enorm etterspørsel
Les også
Så heftig blir en prosessor når Intel og AMD samarbeider
Les også
Bekreftet: 2. generasjon Ryzen i april
Les også
Intel og AMD lanserer prosessor sammen
annonse