Til hovedinnhold

Microsoft har stoppet Meltdown-oppdatering

Skapte problemer for PC-er med AMD-prosessorer.

Andrea Bruer, Tek.no

Nylig ble det rapportert om et par kritiske sikkerhetsfeil i Intels nyere prosessorbrikker kalt Meltdown og Spectre, som hadde den store tilleggsulempen at reparering av feilene reduserer ytelsen til Intel-prosessorer opptil 30 prosent.

Nå viser det seg at oppdateringene har hatt store følger for noen AMD-maskiner.

Microsoft skriver på sine støttesider at eiere av AMD-maskiner opplever at maskinene deres ikke er mulig å starte opp igjen etter Meltdown- og Spectre-oppdateringene.

Skjermdump

Midlertidig stans i oppdateringene

På bakgrunn av dette har Microsoft nå stanset disse oppdateringene for AMD-maskiner midlertidig.

Problemet rapporteres blant annet på Microsofts eget brukerforum, hvor flere eiere av AMD-baserte PC-er melder at maskinen ikke vil boote etter oppdateringen, men blir stående fast på skjermen med Windows-logoen.

Ifølge Microsoft jobber de nå med AMD om å løse problemet og vil gjenoppta distribusjonen av sikkerhetsoppdateringer til AMD-maskiner som er rammet av sikkerhetsproblemene. Det er ennå uvisst akkurat når dette vil skje.

I en uttalelse til nettstedet The Verge la en talsperson for Microsoft skylden på AMD. Ifølge talspersonen viser deres egen etterforskning at noen AMD-brikkesett ikke samsvarer med dokumentasjonen fra AMD som Microsoft har brukt til å utvikle beskyttelse mot Spectre- og Meltdown-sårbarhetene.

Dette er detaljene omkring de nye sårbarhetene som rammer nesten alle Intel-PC-er »

annonse