Til hovedinnhold

– Dette er ytelsen til Intels neste prosessor

Russere hevder de har fått tak i Haswell før lansering.

Intel

Det er enda et halvt års tid til Intels neste prosessorgenerasjon, Haswell, er ventet på markedet. Intel har selv gjort rede for en rekke detaljer rundt de kommende prosessorene, men én ting har manglet, nemlig ytelsen.

Nå har et russisk nettsted publisert et par testresultater, som de hevder stammer fra et testeksemplar, engineering sample, av en Haswell-basert prosessor.

Dette er en firekjernet variant, som kjører på 2,8 GHz. Nettstedet satt da denne opp mot en Ivy Bridge-prosessor, nemlig Core i7-3770K. Begge prosessorene ble for ordens skyld kjørt på samme frekvens.

Hvorvidt dette er en ekte Haswell eller ikke er høyst usikkert. I den originale russiske teksten står det svært lite, og bildene sier lite de også.

Nettstedet som angivelig har testet Haswell.Foto: Faksimile, oclab

Moderat forskjell

Testene som ble kjørt var SuperPi 1M og 32M, PiFast, wPrime 32M og 1024M.

I SuperPi 1M var det Core i7-3770K som stakk av med seieren, 3,8 prosent over Haswell. Med SuperPi 32M ble situasjonen snudd, med fra 3,1 til 5,9 prosent bedre ytelse for Haswell.

PiFast gikk også best for Haswell, med rundt seks prosent bedre ytelse. wPrime ga omtrent samme ytelse på de to systemene, vi snakker om forskjeller på opp mot 0,3 prosent.

(Kilde: OClab.ru)

annonse