Til hovedinnhold

Nå kommer Ivy Bridge ned mot 7 watt

Bedre batteritid, mindre støy og en slankere linje er bare noen måneder unna.

Intel

Vi har tidligere skrevet at Intel ikke lenger ønsker å vente på den nye prosessorgenerasjonen Haswell for å få senket strømforbruket på bærbare enheter. Nå er det offisielt: Ivy Bridge får prosessorer med ekstra lavt strømforbruk – vi snakker så lavt som kun syv watt.

Lavere strømforbruk åpner mulighetene for tynnere og lettere enheter, for ikke å glemme bedre batteritid. Dagens Ivy Bridge-prosessorer bruker opp til 17 watt.

Kommer til våren

De spesielt strømgjerrige prosessorene er ifølge Intel tilgjengelige for produsentene allerede i dag. Blant de første annonserte produktene med en slik prosessor er Lenovo IdeaPad Yoga 11S – en bærbar som er mer eller mindre lik Lenovo IdeaPad Yoga 11. Men 11S vil altså ha en Ivy Bridge-prosessor og kan kjøre den standardutgaven av Windows 8, mens "vanlige" Yoga 11 har ARM-prosessor og derfor må nøye seg med Windows RT.

Også Acer er på hugget med en konverterbar Ultrabook med en slik prosessor. Både denne og den nevnte Lenovo Yoga 11S skal være å finne i butikkhyllene utpå vårparten. Videre skal det for øyeblikket være rundt et dusin forskjellige nye modeller som utvikles for å ta i bruk en slik ekstra strømsvak Ivy Bridge-prosessor.

Kilde: Pressemelding fra Intel

Vi er på Facebook!
annonse